PENTRU MENŢINEREA RATINGULUI SUVERAN DE TOP, Marea Britanie trebuie să accelereze reducerea deficitului

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 iunie 2010

Marea Britanie nu poate evita reducerea deficitului, care a urcat la 156 miliarde de lire sterline (225 miliarde de dolari) în ultimul an fiscal", a afirmat David Cameron.

Marea Britanie nu poate evita reducerea deficitului, care a urcat la 156 miliarde de lire sterline (225 miliarde de dolari) în ultimul an fiscal", a afirmat David Cameron.

Fitch: "Dificultăţile fiscale cu care se confruntă Marea Britanie sunt formidabile"

Premierul britanic David Cameron trebuie să accelereze reducerea deficitului bugetar pentru a proteja ratingul suveran de top al Marii Britanii, "AAA". Regatul Unit este în întârziere faţă de alte state europene cu prezentarea planurilor de reducere a deficitului bugetar, iar temerile investitorilor privind datoria ţării au crescut, se arată într-un raport publicat ieri de Fitch, primul raport al unei agenţii de evaluare financiară de când David Cameron a devenit premier, în luna mai.

"Dificultăţile fiscale cu care se confruntă Marea Britanie sunt formidabile şi este necesară o strategie de consolidare puternică pe termen mediu, inclusiv un ritm mai rapid de reducere a deficitului decât cel stabilit în bugetul anunţat în aprilie 2010", se arată în raportul Fitch, citat de Agerpres.

Premierul britanic a avertizat, la începutul acestei săptămâni, că măsurile de reducere a deficitului bugetar vor fi mai dureroase decât s-a anticipat iniţial şi îi vor afecta pe toţi cetăţenii.

Marea Britanie nu poate evita reducerea deficitului, care a urcat la 156 miliarde de lire sterline (225 miliarde de dolari) în ultimul an fiscal, a afirmat oficialul britanic, sugerând că programele de protecţie socială şi cheltuielile funcţionarilor publici sunt pe lista posibilelor reduceri.

"Pe ansamblu, problemele sunt mai grave decât am crezut şi consecinţele lor potenţiale sunt prin urmare mai periculoase decât ne-am temut", a afirmat David Cameron.

Fitch a apreciat ieri că majorarea datoriei Marii Britanii este mai rapidă decât a oricărei ţări care beneficiază de rating "AAA".

De mai multe luni, partidul conservator a subliniat importanţa reducerii cheltuielilor publice, pentru a evita o retrogradare a ratingului suveran al Marii Britanii "AAA", ceea ce ar duce la creşterea costurilor de împrumut ale statului.

Agenţiile de evaluare financiară Moody"s şi Standard & Poor"s au anunţat luna trecută că vor menţine ratingul de top "AAA" pentru Regatul Unit. Anul trecut, Regatul Unit a înregistrat un deficit bugetar de 11,5% din PIB, iar datoria guvernamentală s-a ridicat la 68,1% din PIB, conform datelor Eurostat.

Standard & Poor"s estimează că datoria guvernamentală a Marii Britanii va creşte până la 77 procente din PIB în 2010, urmând a se apropia de 100% din PIB până în 2014 (comparativ cu 44 de procente din PIB în 2007).

Analiştii Goldman Sachs: Marea Britanie, în general "un pic mai bine" decât cazul Spaniei

O analiză recentă a băncii americane Goldman Sachs Group Inc avertiza: "Nu există garanţii că Marea Britanie îşi va menţine ratingul < AAA >, iar campania electorală a dezvăluit prea puţin din planurile următorului guvern privind reducerea deficitului bugetar". Perspectivele pentru reducerea fiscalităţii, creşterea economică şi evoluţia ratei dobânzilor în Marea Britanie arată în general "un pic mai bine" decât în cazul Spaniei, au estimat Ben Broadbent şi Adrian Paul, economişti la Goldman Sachs. Ei susţin că nu există garanţii că Marea Britanie îşi va menţine ratingul "AAA" în viitor. Toate cele trei agenţii de evaluare financiară şi-au exprimat temerile faţă de planurile fiscale ale actualului guvern britanic, iar campania electorală a oferit prea puţine date în legătură cu deciziile viitorului executiv.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb