PENTRU NERESPECTAREA TARIFULUI DE INTERCONECTARE REGLEMENTAT, ANRCTI ar putea amenda compania RCS&RDS cu până la 5% din cifra de afaceri

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 21 decembrie 2007

ANRCTI ar putea amenda compania RCS&RDS cu până la 5% din cifra de afaceri

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) a transmis în această săptămână com-paniei "RCS&RDS" - S.A. o notificare prin care anunţă furnizorul că a constatat nerespectarea obligaţiei privind cuantumul tarifului de interconectare, impusă acestuia de autoritate prin decizia nr.2849/2007. În notificarea transmisă RCS&RDS, ANRCTI acordă furnizorului un termen limită până la care acesta trebuie să amendeze toate acordurile de interconectare încheiate înainte de data de 8 august 2007 în ceea ce priveşte cuantumul tarifului perceput pentru serviciul de interconectare în vederea terminării la puncte fixe a apelurilor în reţeaua RCS&RDS. Termenul până la care RCS&RDS trebuie să facă dovada îndeplinirii obligaţiilor impuse este de 25 ianuarie 2008. În notificare se menţionează că "nerespectarea condiţiilor impuse de autoritatea de reglementare [...] constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională în cuantum de până la 5% din cifra de afaceri".

În luna august 2007, ANRCTI a comunicat RCS&RDS decizia nr. 2849/2007 prin care compania era obligată să practice un tarif de maxim 1,15 Eurocenţi/minut pentru serviciul de interconectare în vederea terminării la puncte fixe a apelurilor în reţeaua RCS&RDS, precum şi să publice pe pagina sa de internet anumite informaţii referitoare la punctele de acces la reţeaua sa, să transmită ANRCTI o copie după fiecare dintre cererile de interconectare şi, respectiv, după fiecare dintre cererile de modificare, completare sau retragere a solicitării iniţiale, în termen de 2 zile de la data primirii acestora. De asemenea, ANRCTI impunea furnizorului un termen maxim de negociere în vederea încheierii unui acord de interconectare de 2 luni de la data primirii de către RCS&RDS a unei cereri în acest sens.

Pentru a verifica respectarea obligaţiilor impuse, ANRCTI a solicitat RCS&RDS în mai multe rânduri informaţii privind tariful perceput pentru furnizarea serviciului de interconectare în vederea terminării la puncte fixe a apelurilor, informaţii privind demersurile întreprinse în vederea aplicării noului tarif de interconectare, precum şi solicitările primite din partea furnizorilor cu care compania avea încheiate acorduri de interconectare înainte de data emiterii deciziei.

În ultimele luni, ANRCTI a primit sesizări de la mai mulţi furnizori de servicii de telefonie cu privire la refuzul companiei RCS&RDS de a modifica tariful de interconectare şi practicarea în continuare a unui tarif mai mare de 1,15 Eurocenţi/minut. Totodată, la solicitarea ANRCTI, compania RCS&RDS nu a putut face dovada negocierilor pe care le poartă cu alţi operatori privind modificarea acordurilor de interconectare.

"Vom sancţiona compania RCS&RDS cu amendă contravenţională în cuantum de până la 5% din cifra de afaceri dacă, până la data de 25 ianuarie 2008, nu va face toate demersurile necesare modificării acordurilor de interconectare încheiate cu ceilalţi operatori şi nu va practica tariful impus de ANRCTI pentru serviciile de terminare a apelurilor în reţeaua proprie", a declarat Dan Georgescu, preşedintele ANRCTI.

Tot pentru nerespectarea obligaţiilor impuse în decizia nr.2849/2007, ANRCTI a mai sancţionat compania RCS&RDS şi în luna septembrie 2007 cu o amendă contravenţională în cuantum de 100.000 de lei pentru că nu a publicat, în mod complet, inclusiv pe pagina sa de internet, numărul şi adresele tuturor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea cu reţeaua publică de telefonie pe care o operează.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb