PENTRU PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Impact - profit în scădere cu 28%, faţă de cel de la finele lui septembrie 2019

A.I.
Piaţa de Capital / 17 noiembrie 2020

Impact - profit în scădere cu 28%, faţă de cel de la finele lui septembrie 2019

Venituri din vânzarea locuinţelor în creştere cu 35%

Costuri financiare de 10,6 milioane de lei, cu mult peste cele 4,3 milioane de lei din primele trei trimestre ale anului trecut

Impact Developer & Contractor (IMP) a raportat, după primele nouă luni ale anului curent, un profit net de aproape 13,28 milioane de lei, în scădere cu 28% faţă de cel din primele trei trimestre ale lui 2019, în contextul creşterii substanţiale a costurile financiare, reiese din raportul dezvoltatorului imobiliare publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din vânzarea locuinţelor în perioada ianuarie-septembrie 2020 s-au ridicat la 135,35 milioane de lei, cu 35% peste cele din perioada similară a anului trecut, evoluţie datorată creşterii numărului de unităţi vândute, respectiv 258 în primele nouă luni din acest an, faţă de 210 în primele trei trimestre din 2019, din care 40% reprezintă unităţi de lux din ansamblul rezidenţial Luxuria.

Preţului mediu de vânzare pentru toate proiectele Impact a crescut cu 12%, fiind în medie de 1.152 de euro/mp suprafaţă construită în primele trei trimestre din 2020, faţă de 1.027 de euro/mp în primele trei trimestre din 2019.

"În primele nouă luni din 2020 au fost înregistrate venituri aferente primei faze a proiectului Luxuria, fiind semnate 102 contracte de vânzare cumpărare pentru apartamente", anunţă compania.

În plus faţă de contractele de vânzare-cumpărare înregistrate, la data de 30 septembrie mai erau încheiate precontracte de vânzare-cumpărare de 120,65 milioane de lei, despre care compania estimează că se vor constitui în venituri în perioada cuprinsă între trimestrul al patrulea din 2020 şi anul 2022.

De asemenea, Impact se aşteaptă ca în acest trimestru să înregistreze la venituri suma de 15,25 milioane de lei, aferentă vânzării unui teren din Constanţa.

"Marja brută de 38% înregistrată în primele nouă luni din 2020 reflectă schimbarea în structura veniturilor a contribuţiei proiectelor dezvoltate de Impact, astfel, raportat la numărul de locuinţe vândute, proiectul Greenfield a contribuit cu 60% şi proiectul Luxuria a contribuit cu 40%", arată compania în raport.

Pe de altă parte, costul proprietăţilor imobiliare vândute s-a ridicat la 87,07 milioane de lei, cu 58,5% peste cel din primele nouă luni ale lui 2019, în timp ce costurile financiare nete au fost de aproape 10,6 milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de cele 4,34 milioane de lei, din primele trei trimestre ale anului trecut.

"În primele nouă luni din 2020 au fost înregistrate cheltuieli din diferenţe de curs nerealizate aferente reevaluării obligaţiunilor şi împrumuturilor la sfârşitul lunii septembrie 2020 ca urmare a creşterii cursului de schimb la 4,8698 lei/euro, de la 4,7793 la 31 decembrie 2019, respectiv 4,4 milioane de lei", arată compania în raport.

Acţionarul majoritar al Impact Developer & Contractor este Gheorghe Iaciu, cu o deţinere de 58,84% din companie, în timp ce Adrian Andrici are 15,98% din capitalul dezvoltatorului imobiliar.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Ha ha... parca ziceau ca fac profituri exagerate.

    Bine ca exista pe forumul asta cel putin o persoana ce da comenturi explicative "corecte" despre acest fenomen imobiliare, ciclic. 

    va recomand si "Teama de inflaţie generează plasamente imobiliare". 

    Mare atentie sa nu fiti prinsi in cusca creditului accesat pe varf de specula. 

    1. Mare anonime daca ai expus jocul murdar al bancilor si al celor din spate crezi ca cineva a invatat ceva ?

      Oare acesti tineri care cumpara acuma au trait 2009 in calitate de semnatar de contract sau copil in casa lui mama si tata ? 

      Deci lectia trebuie sa vina si pentru ei pentru ca asa e viata..... 

    noua zeilanda criza economica; australia, usa.... toate se duc spre luna.

    Executarile silite explodeaza.

    Creditele acordate acum vor fi cerute in 1 an cel putin jumate din suma acordata, pentru afaceri. 

    Asa au facut multor afaceri in 2007-2009 cand au trimis citatie de deturnare 50-60 % din creditul acordat initial; fortand fiermele sa isi vanda activele, sa dea afara oameni, sa intre in faliment. 

    Acest mecanism este un bumerang ce se intoarce impotriva celor ce acceseaza pe varf de ciclu credite ce pot fi cerute inapoi de banci in termen relativ scurt. 

    Generand o spirala deprasiva, de curatare si fortare la stanare activitate economia generand iar in viitor un alt soct pozitiv "ideal" de crestere; asta daca va mai ezista investitori ce vor dorii sa riste alte investitii viitoare. 

    Datele bancare arata ca 50% din oamenii ce vor sa refinanteze intampina piedici ....

    Creditarea se "restrange" deja in piata....! 

    Deci tre sa vindeti "angro" ca sa amortizati creditul accesat... 

    Spor la vanzar si alte speculatii viitoare! 

    Sper sa nu il arda la buzunar si pe domnul "Mitica Dragomir" marele INVESTITOR ! 

    Sa vezi distractie in 3 ani la "negative equity" .. asa cun nici cele din 2008 nu au mai fost redresate si stau dovada imobile parasite prin toata tara; cu dosare de executar plasate sub presul banciilor.

    Best Documentary of the Housing Market Crash (of 2020?) | Inside the Meltdown | Behind the Big Short

    1. The Housing Market Crash Inside the Meltdown and Behind the Big Short

    Gargara a inceput "credit crunch" in piata globala.

    Acest ciclu se repeta mereu! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb