PENTRU PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Safetech Innovations raportează o creştere de 53% a cifrei de afaceri şi de 153% a profitului net

G.U.
Piaţa de Capital / 8 noiembrie 2021

Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations

Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, raportează o cifră de afaceri de 13,1 milioane de lei în primele nouă luni din 2021, în creştere cu 53% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 2,2 milioane de lei, cu 153% mai mult faţă de primele nouă luni din 2020, potrivit unui comunicat de presă.

"Primele nouă luni ale anului 2021 au fost dinamice. Ne-am extins portofoliul cu 16 clienţi noi de la începutul anului şi continuăm să semnăm tot mai multe contracte recurente cu clienţii noştri existenţi. Suntem pregătiţi pentru un sfârşit de an intens, care va aduce rezultate istorice pentru Safetech: o cifră de afaceri de 23,5 milioane de lei şi un profit net de 5,7 milioane de lei pentru întregul an. De-a lungul activităţii noastre, cea mai mare cifră de afaceri, precum şi profitul au fost întotdeauna generate în ultimul trimestru al fiecărui an, în conformitate cu ciclicitatea generală a afacerii în sectorul IT. Premisele sunt foarte bune şi am înregistrat deja o majorare a cererilor de servicii şi soluţii în octombrie 2021," a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

Potrivit sursei citate, în primele nouă luni ale anului 2021, solicitările pentru serviciile de securitate cibernetică oferite de Safetech Innovations au evoluat în concordanţă cu trimestrele anterioare, cele mai multe solicitări fiind înregistrate pentru serviciile de monitorizare, mentenanţă şi implementări soluţii de securitate, precum şi audit şi testare securitate. Serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 52% la cifra de afaceri totală, implementarea soluţiilor de securitate cibernetică cu 47%, în timp ce vânzarea de echipamente a echivalat cu 1% din totalul veniturilor. Creşterea cifrei de afaceri a fost determinată de contractele încheiate cu clienţii existenţi dar şi de vânzările generate către clienţi noi şi este reprezentată în primul rând de contractele recurente, semnate pe o durată medie de trei ani.

Safetech Innovations este în proces de extindere a amprentei geografice şi intrarea pe pieţe noi prin realizarea de parteneriate. În prezent, compania se află în etapa de consolidare a expunerii serviciilor sale pe pieţele din SUA, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, precum şi pe piaţa din Japonia. În ceea ce priveşte piaţa din SUA, în septembrie 2021, compania a primit statutul de furnizor de servicii şi soluţii de securitate cibernetică pentru agenţiile guvernamentale şi contractorii din SUA, fiind inclusă în platforma SAM (System for Award Management), deţinută şi operată de Guvernul federal al Statelor Unite ale Americii.

De asemenea, în luna octombrie, Safetech Innovations a încheiat un memorandum de înţelegere cu o companie importantă din Emiratele Arabe Unite, prin care compania are posibilitatea de a opera într-un mediu cu oportunităţi şi provocări de securitate cibernetică în regiunea Orientului Mijlociu şi Africa de Nord. În ceea ce priveşte Japonia, în luna octombrie, compania a demarat discuţii cu o organizaţie ataşată guvernului japonez, care promovează relaţiile comerciale şi de investiţii în avantajul tuturor părţilor implicate, pentru promovarea Safetech şi a serviciilor sale către companiile japoneze. Pe termen lung, compania are în vedere realizarea a cât mai multor astfel de parteneriate, pentru a creşte în mod continuu prezenţa serviciilor şi soluţiilor Safetech la nivel global.

Pentru a accelera şi mai mult expansiunea în străinătate, Safetech Innovations intenţionează să atragă aproximativ 10 milioane de lei de la investitorii BVB, în cadrul primei majorări de capital efectuată de companie de la listarea pe piaţa AeRO. Ca atare, în data de 8 noiembrie, Safetech Innovations a publicat prospectul majorării de capital social. Capitalul obţinut în urma majorării capitalului social va fi utilizat pentru finanţarea operaţiunilor de înfiinţare a filialelor companiei în Marea Britanie şi SUA. Cele două entităţi vor fi responsabile cu promovarea şi vânzarea soluţiilor şi serviciilor Safetech Innovations pe pieţele externe.

Conform comunicatului, operaţiunea de majorare a capitalului social se va desfăşura în două etape. În prima etapă a operaţiunii, acţiunile SAFE nou emise vor fi oferite investitorilor la preţul de 10,4171 lei/acţiune. Pentru a cumpăra o nouă acţiune SAFE la preţul menţionat, investitorii vor avea nevoie de 15,625 drepturi de preferinţă, cu rotunjire la cel mai apropiat număr natural inferior. Perioada de tranzacţionare a drepturilor de preferinţă se va derula între 12 şi 25 noiembrie 2021, în timp ce Etapa 1 a subscrierilor va avea loc în perioada 6 decembrie 2021 - 5 ianuarie 2022. Acţiunile nesubscrise vor fi oferite în Etapa 2 - plasament privat, care se va desfăşura între 19 ianuarie şi 2 februarie, cu opţiune de închidere anticipată.

Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 210 de milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile SAFE sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa AeRO. În cadrul acestui indice, Safetech Innovations deţine a treia cea mai mare pondere.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Capitalizare bursiera 216 milioane lei, profit estimat pe 2021 5.7 milioane lei.

    PER de 37.9 

    No comment.... 

    1. Cumparati, baieti, cumparati ca e de mare viitor!

      Dar Teraplast la 65 cum e? Toate companiile IT au PER relativ mare. Pana acum au livrat si nu vad de ce n ar face o in continuare, daca MCS are succes si se extind cu birouri in UK si USA, PER poate fi lejer 20 la anul, la capitalizarea de acum.

      in uk si usa exista firme locale care presteaza la fel ca safe

      Pe principiul asta n ar trebui sa existe businessuri noi, pentru ca e piata deja ocupata. Ce rata pe ora are un specialist cyber in ro si ce rata are un specialist in uk / usa? Plus ca segmentul e in crestere exponentiala si nu e o piata matura... greu de crezut ca nu e loc. Probabil o sa vina si alti jucatori. Si Bitnet planuia ceva in zona de cyber security.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb