PENTRU SELECTAREA MANAGERILOR LA COMPANII DE STAT Pedersen anunţă încetarea contractului cu MECMA

Ziarul BURSA #Companii / 28 iunie 2012

Ministerul Economiei şi Pedersen & Partners au încetat la finele lunii mai, în "condiţii amiabile", contractul de consultanţă privind atragerea de manageri profesionişti la companiile de stat, din cauza unor modificări promovate de reprezentanţii instituţiei, a anunţat compania de executive search. "Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), împreună cu Pedersen & Partners şi subcontractorii săi, Roland Berger Strategy Consultants şi Nestor Nes­tor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), au decis în 31 mai, prin acordul comun al părţilor, încetarea contractului de consultanţă având ca obiect recrutarea de management profesionist la companiile de stat. Decizia a avut la bază hotărârea Ministerului Economiei de a derula procesul printr-o altă modalitate decât cea prevăzută la semnarea contractului de consultanţă şi implicit în obiectul acestuia", se arată într-un comunicat al celor trei firme.

Acordul a fost încheiat în luna octombrie a anului trecut. Obiectivul contractului era recrutarea de personal de conducere la companii precum Poşta Română, Tarom, CFR Marfă, Electrificare CFR, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm şi Oltchim.

Pedersen & Partners a fost înfiinţată în 2001 şi este una dintre cele mai mari companii de executive search din regiune.

Numirea personalului profesionist la aceste companii reprezintă un angajament al Executivului faţă de Fondul Monetar Internaţional.

"Contractul s-a încheiat în condiţii amiabile, ambele părţi apreciind sprijinul reciproc acordat pentru derularea contractului până la acest punct. Pedersen & Part­ners şi subcontractorii săi speră că iniţiativele ce vor urma cu privire la recrutarea de personal de conducere pentru companiile de stat vor fi finalizate cu succes, indiferent de format, de către Minister şi alte părţi implicate pe viitor", se mai arată în comunicat.

Până în prezent, niciuna dintre companiile menţionate nu are un manager selectat pe criterii de profesionalist. Guvernul USL a numit conduceri politice la toate companiile de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb