Percheziţii DIICOT în Capitală şi 5 judeţe, privind carduri clonate

Elena Deacu
Anticorupţie / 26 aprilie 2015

Prejudiciu de 15 milioane de dolari

Actualizare 17:14 La audieri au fost aduse 25 de persoane

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au condus la audieri 25 de persoane, în urma percheziţiilor de astăzi din Capitală şi 5 judeţe, pentru destructurarea unei grupări infracţionale de criminalitate informatică, care ar fi cauzat un prejudiciu de 15 milioane de dolari.

Peste 150 de poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi de la brigăzile din Ploieşti şi Constanţa au efectuat astăzi 42 de percheziţii, în Bucureşti, Bîrlad, Bacău, Piteşti, Galaţi şi Constanţa.

În urma cercetărilor, au fost ridicate 16 laptopuri şi telefoane mobile, folosite în activitatea infracţională, tablouri, 2 kg. de aur şi 150.000 de euro.

Din anchetă a reieşit că, membrii grupării ar fi efectuat retrageri frauduloase de numerar (peste 34.000 de operaţiuni), în 24 de state , respectiv S.U.A., Belgia, Canada, Columbia, Republica Dominicană, Egipt, Estonia, Germania, Indonezia, Italia, Japonia, Letonia, Malaezia, Mexic, Pakistan, România, Rusia, Spania, Sri Lanka, Thailanda, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, în valoare totală de 15.000.000 de dolari.

Aceştia ar fi utilizat clone ale unui card emis de o bancă din Muscat, Oman, precum si alte clone din Puerto Rico.

Pentru clonarea cardurilor, liderii grupării ar fi accesat în mod neautorizat sistemele informatice ale unor instituţii bancare, ar fi accesat conturile, modificând limitele de retrageri şi ar fi anulat solicitările de introducere a codurilor PIN.

Aceştia s-ar fi deplasat în mai multe state şi ar fi distribuit altor persoane implicate cardurile, telefoane mobile, cartele SIM, precum şi elemente de deghizare (ochelari, fulare,căciuli,şepci, etc). Retragerile frauduloase de numerar ar fi fost efectuate în acelaşi timp, în toate statele.

Din cercetări a reieşit că cetăţenii români ar fi participat efectiv la retrageri frauduloase de numerar de la bancomate ale instituţiilor bancare din Japonia, Anglia, Germania, Italia, Spania, Belgia şi România.

Grupul infractional, format din 54 de persoane, ar fi acţionat în acest mod la data de 2 decembrie 2013, în România, reuşind să efectueze 4.200 de retrageri frauduloase, în valoare de 5.000.000 de dolari, de la ATM-uri ale unor insituţii bancare din 15 oraşe, iar la data de 20 februarie 2013. ar fi efectuat în Japonia retrageri frauduloase în valoare de peste 9.000.000 de dolaro.

Prejudiciul total cauzat este de apoape 15 milioane de dolari.

Liderii grupării ar fi investit banii proveniţi din activitatea infracţională în diferite bunuri mobile şi imobile, asupra cărora se vor institui măsuri asiguratorii.

25 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bucureşti, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

---

Procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO efectuează duminică, 26 aprilie, percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni informatice, care ar fi clonat carduri în România, Japonia, Olanda, Germania, Belgia şi Italia.

Potrivit surselor din presă, descinderile au loc în Bucureşti, Constanţa, Ilfov, Vaslui, Bacău şi Argeş, vizând persoane care ar face parte dintr-un grup infracţional.

Până la acest moment, oamenii legii au găsit, în urma percheziţiilor, peste 150.000 de euro, două kilograme aur în lingouri, tablouri şi laptopuri, pe care le-au ridicat de la locuinţele suspecţilor.

La acţiune participă delegaţi IGPR - BCCO Bucureşti, Serviciul de Combatare al Criminalităţii Informatice cu sprijinul SRI, DIPI, DOS şi al Jandarmeriei Române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb