Perspectivele de angajare din trimestrul II 2018 sunt mai modeste comparativ cu cele din trimestrul I 2018

M.D
Macroeconomie / 13 martie 2018

Perspectivele de angajare din trimestrul II 2018 sunt mai modeste comparativ cu cele din trimestrul I 2018

Aproape unul din patru angajatori români intenţionează să-şi crească numărul total de angajaţi în intervalul aprilie -iunie şi doar 7% preconizează reduceri de personal, potrivit celei mai recente ediţii a studiului ManpowerGroup privind perspectivele angajării de forţă de muncă, relatează News.ro

"Perspectivele de angajare din trimestrul II 2018 sunt mai modeste atât comparativ cu trimestrul I 2018, slăbind cu cinci puncte procentuale, cât şi comparativ cu trimestrul II 2017, slăbind cu opt puncte procentuale", arată un comunicat al companiei.

Din punct de vedere regional, cele mai puternice perspective de angajare sunt raportate în regiunea Centru, unde previziunea netă de angajare se ridică la un respectabil +17%.

De altfel, planurile de angajare pentru aprilie - iunie sunt mai slabe decât cele formulate în trimestrul I 2018 în şapte din cele opt regiuni, îndeosebi în regiunea Nord-Vest, unde previziunea netă de angajare înregistrează un declin considerabil de la trimestru la trimestru, de 25 de puncte procentuale, ajungând la +8%.

Angajatorii din regiunea Sud-Est sunt, de altfel, cei mai puţin optimişti din ţară, raportând singura perspectivă regională negativă pentru al doilea trimestru din 2018. În schimb, angajatorii din regiunea Sud-Vest sunt printre cei mai optimişti, raportând o previziune de +11%, a doua ca robusteţe din ţară şi singura previziune regională care se îmbunătăţeşte faţă de intervalele de referinţă, trimestrul I 2018 şi trimestrul II 2017.

În opt din cele zece sectoare de activitate analizate, angajatorii au planuri de creştere a numărului total de angajaţi, dar perspectivele sunt mai slabe decât în trimestrul I 2018, în toate cele zece sectoare.

Cel mai abrupt declin al optimismului de la un an la altul este însă raportată de angajatorii din sectorul comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, unde previziunea netă de angajare de +6% este cu 24 de puncte procentuale mai slabă decât în anul precedent, şi slăbeşte cu 10 puncte procentuale şi faţă de trimestrul I 2018.

Angajatorii din sectorul Industrie extractivă raportează la rândul lor o previziune negativă de -6%, diminuându-şi optimismul privind angajările atât faţă de trimestrul I 2018, cât şi faţă de anul trecut şi situându-se la cota cea mai joasă de optimism din ţară.

Angajatorii din sectorul Industrie prelucrătoare sunt din nou cei mai optimişti, raportând o previziune netă de angajare de +25%, însă şi în acest sector planurile de angajare formulate pentru trimestrul II 2018 sunt mai slabe decât cele raportate în trimestrul I 2018 şi trimestrul II 2017, cu 11, respectiv şapte puncte procentuale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb