Peste 30 de milioane de vulnerabilităţi detectate pe computerele utilizatorilor

C.P.
Companii #IT / 13 octombrie 2010

Kaspersky Lab anunţă că în trimestrul trei al acestui an au fost identificate aproximativ 32 de milioane de vulnerabilităţi pe computerele utilizatorilor din întreaga lume. Printre cele mai răspândite zece de astfel de breşe de securitate se regăsesc vulnerabilităţi pentru care vendorii au lansat patch-uri de rezolvare încă din perioada 2007 - 2009, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Infractorii cibernetici folosesc frecvent breşe de securitate existente în diferite programe pentru a obţine acces la informaţii şi resurse de pe computerele-victimă. Malware-ul creat special pentru a exploata astfel de vulnerabilităţi este denumit "exploit", iar popularitatea sa este în continuă creştere. Binecunoscutul vierme Stuxnet este un exemplu de astfel de program periculos, care exploatează nu una, ci patru vulnerabilităţi de tip "zero-day" din Microsoft Windows.

"În trecut, infractorii cibernetici urmăreau să exploateze, în special, breşe de securitate din sistemele de operare Microsoft Windows, însă tendinţa s-a schimbat în ultimii ani - produsele Adobe, precum Flash Player sau Adober Reader au devenit ţinta atacurilor", spune Vyacheslav Zakorzhevsky, Senior Virus Analyst la Kaspersky Lab şi autorul aritcolului "Cybercrime Raiders", referitor la problema exploit-urilor. "Drept rezultat al acestei noi tendinţe, Adobe a lansat Adobe Update, un serviciu similar cu Windows Update, care descarcă şi instalează automat cele mai noi actualizări de securitate ale produselor. La momentul actual, compania Sun, al cărei produs Java se confruntă cu vulnerabilităţi exploatate de hackeri, lucrează la îmbunătăţirea serviciului de update", completează acesta.

Din nefericire, foarte mulţi utilizatori nu îşi actualizează în mod regulat software-ul de pe calculator, ignorând chiar mesajele de avertizare. Acest comportament explică de ce mai există încă exploit-uri care ţintesc vulnerabilităţi pentru care au fost lansate patch-uri de multă vreme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb