Peste 500 de gorjeni vor rămâne fără loc de muncă până în luna mai

NEWSIN
Companii #Resurse Umane / 5 februarie 2009

Numeroase firme mari din Gorj au anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) că vor concedia aproximativ 500 de persoane până la începutul lunii mai, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit Anei Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj, până în luna mai a acestui an 504 de gorjeni vor rămâne şomeri, ca urmare a concedierilor colective. În luna martie, societatea Uzina Mecanică Sadu a anunţat că va renunţa la 60 de angajaţi, iar societatea Hidroconstrucţia va disponibiliza 357 de angajaţi. În luna aprilie, un alt val de oameni îşi vor pierde locul de muncă: societatea Rominex Mining Energy va disponibiliza 38 din cei 150 de anagajaţi. Momentan, această firmă este singura care a anunţat concedieri pentru luna aprilie.

Ana Maria Niculescu a declarat că în luna mai vor intra în rândul şomerilor aproximativ 50 de gorjeni. "Trei firme au depus la noi actele şi ne-au anunţat că vor da afară 49 de persoane în total. Inmelcon Montaj va concedia 20 din cei 35 de angajaţi, SC Daria SA va renunţa la jumătate din persoane, adică la 14, iar Inmelcon Prod va disponibiliza 15 angajaţi. În total, din martie până în mai, din datele pe care le avem până acum, vor fi 504 şomeri. Criza economică îşi face simţite efectele din ce în ce mai aspru", a spus Niculescu. În luna februarie vor fi concediaţi aproximativ 300 de gorjeni.

În Gorj, potrivit statisticilor, şomajul este de 7,1%, în perioada ianuarie-decembrie 2008 fiind concediate peste 1.200 de persoane. Numai în decembrie, conform datelor de la AJOM, aproximativ 500 de gorjeni au fost victimele concedierilor colective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb