Peste 7.000 de participanţi la mitingul USL

Ziarul BURSA #Politică / 20 ianuarie 2012

Peste 7.000 de participanţi la mitingul USL

Liderii PSD şi PNL au anunţat zilele trecute că vor aduce peste 10.000 de oameni la mitingul din Capitală.

Purtătorul de cuvânt de la MAI, Marius Militaru, a declarat că peste 7000 au participat la manifestaţia de la Arcul de Triumf.

Conform desfăşurătorului, mitingul USL a început cu melodia "În luptă cu puterea", iar deschiderea oficială a manifestării o făcut-o senatorul PNL Mircea Diaconu. Naistul Gheorghe Zamfir şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu le-au vorbi participanţilor, câte zece minute.

Au urmat la microfon, câte un sfert de oră, preşedintele PC, Daniel Constantin, liderul social-democrat, Victor Ponta şi preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Au fost difuzate pe staţia de amplificare melodii precum "The final countdown", "Vreau o ţară ca afară", "We will rock you".

Printre participanţii la miting s-a numărat Călin Popescu Tăriceanu, Stelian Tănase şi actorul Costin Mărculescu.

Mircea Diaconu: "Parcă suntem blestemaţi să ieşim în stradă la 20 de ani. Trebuie «Jos Băsescu!»"

Senatorul PNL Mircea Diaconu a deschis mitingul USL din Capitală, el apreciind că este "o clipă istorică" şi că românii parcă sunt "blestemaţi" să iasă în stradă o dată la 20 de ani şi susţinând că "trebuie «Jos Băsescu!»".

"Aşa cum acum 22 de ani am ieşit în stradă, astăzi facem la fel. Parcă suntem blestemaţi ca din 20 în 20 de ani să trebuiască să ieşim în stradă", a afirmat Diaconu, în discursul susţinut de pe scena amplasată lângă Arcul de Triumf.

"Această revoltă nu trebuie să se oprească până nu vom atinge ceea ce ne trebuie: «Jos Băsescu!». Nu pentru că noi vrem «Jos Băsescu!», ci pentru că trebuie «Jos Băsescu!»", a mai susţinut Mircea Diaconu. El a mai spus că "singura soluţie imediată" o constituie alegerile anticipate.

În timpul discursului lui Diaconu, mulţimea a scandat: "Jos Băsescu", "Jos dictatorul", Jos Guvernul", "Anticipate, nu comasate", "Universitate", "Demisia".

Victor Ponta: Anul acesta este sfârşitul lui Traian Băsescu

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, ieri, că salută sindicatele şi ONG-urile care au renunţat la discuţiile cu Guvernul, menţionând că "anul acesta este sfârşitul lui Traian Băsescu şi un nou început pentru România". El le-a vorbit participanţilor despre faptul că actuala putere are din ce în ce mai puţină susţinere. "Cu toţii vrem «Jos Băsescu»!", a spus Ponta.

Antonescu: Băsescu, ultimul preşedinte comunist, prin apucături şi prin trecut

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, ieri, la mitingul USL, că Traian Băsescu este ultimul preşedinte comunist al României, iar Emil Boc este ultimul premier comunist, liberalul menţionând că actuala putere trebuie să plece. Antonescu a susţinut un discurs, la finalul căruia a spus că mitingul s-a terminat şi i-a îndemnat pe manifestanţi să plece acasă în linişte. "Am dovedit că avem forţă, voinţă, determinare", a spus Antonescu.

În discursul său, liderul PNL a dat un prim mesaj celor care au protestat şi protestează încă în Piaţa Universităţii şi celor care participă la mitinguri în aproape 60 de oraşe: "Nu ştiu pe cine veţi vota, dar vă iubim! Suntem alături de voi şi vă spunem «Bine aţi venit!»". El a avut un mesaj şi pentru cei care nu sunt membri de partid şi despre care a spus că îl întreabă "Când ne scăpaţi de ăştia?". "Vă spun bine aţi venit! De ăştia scăpăm împreună", a spus Antonescu.

El le-a spus protestatarilor neînregimentaţi politic, respectiv manifestanţilor civici, că nimeni din opoziţie nu doreşte să le confişte identitatea. "Noi apărăm dreptul la diferenţă. Noi avem de mult propria identitate. Vrem să acţionăm împreună. E nevoie de unitatea tuturor celor care vor o schimbare", a spus Antonescu. Liderul PNL a spus că opoziţia nu le cere protestatarilor civici să o voteze, ci să dialogheze şi să acţioneze împreună. El a spus că opoziţia nu promite bani sau dublarea salariilor, ci cinste, pricepere şi cuviinţă în exercitarea actului guvernării. "Traian Băsescu este ultimul preşedinte comunist, prin apucături şi prin trecut, al României. Pleacă! Emil Boc este ultimul prim-ministru al României, prin tercut şi prin apucături. Pleacă! PDL-işti, UNPR-işti, traseişti - plecaţi!", a spus Antonescu. El le-a cerut celor din actuala putere să se supună judecăţii poporului la urne şi să fie de acord cu alegerile anticipate parlamentare şi prezidenţiale. Protestatarii au scandat numele lui Antonescu atunci când acesta şi-a început discursul.

Liderul PC: Când ajunge la guvernare, USL îi va ancheta pe şefii Poliţiei şi Jandarmeriei

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a susţinut, în discursul susţinut în faţa participanţilor, că, atunci când va ajunge la guvernare, Uniunea îi va ancheta pe şefii Poliţiei şi Jandarmeriei. Daniel Constantin a cerut demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu. "USL cere demisia acestor hoţi care ne conduc azi!", a mai spus Daniel Constantin.

Daniel Constantin a avetizat: "USL, odată ce ajunge la guvernare, îi va ancheta conform legilor din România pe toţi cei care astăzi v-au împiedicat să veniţi în Bucureşti. Vom demara şi vom constitui comisii de anchetă pentru toţi care astăzi, şi mă refer la şefii Poliţiei Române, la şefii Jandarmeriei, la şefii Autorităţii Rutiere Române, care astăzi v-au împiedicat prin toate mijloacele nedemocratice. De asemenea, cei care au gestionat în mod incorect criza pe care am avut-o la Piaţa Universităţii cred că şi pentru ei va veni vremea să plătească".

"90% din români urăsc acest regim. Dragoste cu de-a sila nu se poate. Mai devreme sau mai târziu preşedintele va pleca, depinde de dânsul cum va pleca - pe cale terestră sau pe cale aeriană", a mai spus liderul PC. De asemenea, el a precizat că pentru USL vremea dialogului a trecut.

Sorin Roşca Stănescu: Am hotărât să mă înscriu în PNL

Fostul director al cotidianului "Ziua", Sorin Roşca Stănescu, a anunţat, ieri, în timpul mitingului USL, că se va înscrie în PNL.

"USL nu este PDL. (...) Acesta este ultimul meu discurs ca jurnalist, începând de mâine voi avea discurs politic. Am hotărât să mă înscriu în PNL dacă mă primesc. Mă angajez să răspund oricărei sarcini pe care mi-o va da acest partid, în care cred", le-a spus participanţilor la miting, de pe scena instalată în faţa sediului USL, Sorin Roşca Stănescu. El a caracterizat mitingul de ieri ca fiind cea mai mare demonstraţie politică din ultimii ani.

Gheorghe Zamfir: Doar Republica Malgaşă este mai săracă decât România

Naistul Gheorghe Zamfir le-a vorbit, ieri, participanţilor la mitingul USL, susţinând că cei aflaţi în prezent la putere trebuie să plece, că românii au ajuns "cel mai jegos popor de pe pământ" din cauza sărăciei şi a bolilor, el menţionând că doar Republica Malgaşă este mai săracă decât România.

Zamfir le-a spus celor prezenţi că i-a purtat în suflet timp de 50 de ani, pe scenele lumii şi peste tot unde a cântat. El a precizat că în anii "60 a fost urmărit de Securitate. Zamfir le-a spus celor prezenţi că românii sunt un popor de creştini, nu de atei.

"Ce dumnezeu au cei de la putere? Satana, Lucifer este dumnezeul lor!", a spus Zamfir.

"Nu vă fie frică, vine Măzărică"

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a sosit la mitingul USL însoţit de peste o sută de manifestanţi, câteva zeci dintre aceştia fiind tinere şi tineri îmbrăcaţi în uniforme kaki şi purtând berete roşii şi care scandează: "Nu vă fie frică, vine Măzărică!".

Mazăre a purtat aceeaşi uniformă ca şi tinerii care îl însoţesc. Aceştia scandează "Nu vă fie frică, vine Măzărică", "A venit vaporul ca să plece chioru'".

La miting a venit şi preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Cinci persoane au primit îngrijiri medicale, două dintre ele fiind duse la spital

Cinci persoane care au participat la mitingul USL au primit îngrijiri medicale, două dintre ele fiind transportate la Spitalul Elias, a declarat, ieri, coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa. A fost vorba despre o persoană cu hipertensiune şi una cu dureri abdominale. Un alt bărbat a leşinat, iar pentru un alt caz, un bărbat căruia i s-a făcut rău, medicii au acordat primul ajutor. O altă persoană care a suferit o criză de epilepsie a primit îngrijiri medicale.

Baconschi: Nicio ambasadă nu s-a prezentat la MAE cu întrebări despre proteste

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, ieri, că niciun reprezentant al vreunei ambasade din Bucureşti nu s-a prezentat în ultimele zile la MAE pentru a pune întrebări specifice legate de situaţia unor proteste din Bucureşti sau din alte locuri. El a făcut aceste declaraţii după ce a fost întrebat în legătură cu afirmaţiile Liei Olguţa Vasilescu, potrivit cărora ambasadorii care au venit, ieri, la Cotroceni ar fi dorit, cu siguranţă, o reacţie din partea şefului statului pe tema protestelor. Teodor Baconschi a apreciat că opoziţia doreşte "să anexeze nişte proteste legitime care, după cum s-a văzut, contestă starea generală a politicii în România şi pe de altă parte, să transmită pe plan internaţional un semnal greşit legat de instabilitatea ţării".

Voinescu: USL poate organiza mitinguri, dar politizarea nemulţumirilor populaţiei este riscantă

PDL consideră că, până la alegeri, dialogul este cea mai bună cale pentru rezolvarea problemelor, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Sever Voinescu, menţionând că USL are dreptul să organizeze mitinguri, dar politizarea nemulţumirilor populaţiei este riscantă. Voinescu a mai spus că PDL mulţumeşte românilor care-şi exprimă civilizat nemulţumirile în aceste zile, "pentru claritatea cu care îşi fac auzite cerinţele".

"Avem convingerea că, după această perioadă, politica în România va avea o altă faţă mai curată, mai apropiată de cetăţean. PDL crede în continuare că până la alegeri dialogul e cea mai bună cale pentru rezolvarea problemelor oamenilor şi pentru a tempera tensiuni şi frustrări", a precizat Voinescu.

El a spus că PDL a înţeles că trebuie să-şi amplifice efortul de dialog.

Voinescu a menţionat că liderii opoziţiei au stat la aceeaşi masă cu cei ai majorităţii şi că solicitarea opoziţiei de convocare a sesiunii parlamentare extraordinare pentru a discuta situaţia politică, economică şi socială a fost primită de majoritate şi votată în unanimitate în Birourile permanente. "Şi noi credem că Parlamentul este locul cel mai potrivit pentru aceste dezbateri şi această sesiune parlamentară este un pas înainte pe calea reconstrucţiei dialogului politic. În Parlament vom găsi soluţia traversării acestei perioade grele", a spus Sever Voinescu.

Voinescu a făcut această declaraţie după ce, în cursul dimineţii, liderii PDL şi-au stabilit mesajul cu privire la protestele din stradă.

Manifestanţii aveau steaguri tricolore şi pancarte, pe care scria "Un pitic şi cu un chior şi-au bătut joc de popor", "Băsescu, nu uita, România nu te vrea", "Voinţa poporului, demisia dictatorului", "Băsescu - PDL, datorii, hoţie, şomeri, sărăcie", "Suntem cetăţeni, nu viermi", "Alegeri anticipate".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Iar! Chestia cu link-ul! Prefer link-ul cu Marius Militaru declarând 7000 de manifestanţi, comentariului în care acelaşi Marius Militaru declară 5000. Un ziarist profesionist ar fi făcut o medie.

    Apropo. Ieri, după doi ani,am cumpărat o "Bursă". Fără cotaţii n-are niciun chichirez! Găsiţi o soluţie. Nu e nimic mai plăcut decât răsfoitul unui ziar economic în Cişmigiu sau în Unirii, la arteziene. Dispreţul din privirile trecătorilor face toţi banii.

    P.S. Din această dubă care a devenit România, simţindu-mă şi eu un boţ de site de cultură din târgul Bucureştilor, vreau să le şoptesc miliţienilor răspopiţi un slogan pe care doar fiii lor studenţi îl vor înţelege: RA-ED A-RA-FAT, CARE NE-A DESCAR-CERAT ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb