Peste 94% dintre angajaţii Gărzii Financiare au trecut examenul de testare profesională

Ziarul BURSA #Politică / 14 iulie 2011

Rezultatele examenului de testare profesională susţinut de angajaţii Gărzii Financiare, în urma căruia vor fi repartizaţi în instituţie, arată că din totalul celor 740 de candidaţi înscrişi 42 nu au obţinut note de trecere, ceea ce reprezintă 5,7% din total, potrivit Mediafax.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, spunea în urmă cu un an că este nemulţumit de calitatea profesională, chiar şi morală, a unor angajaţi din Garda Financiară. De altfel, în luna februarie a acestui an, Blejnar afirma chiar că sunt angajaţi ai Gărzii Financiare care nu cunosc legea, ceea ce explică unele rezultate mai slabe.

În urma unui proces de reorganizare al ANAF, un număr de 1.063 de angajaţi ai Gărzii Financiare dintr-un total de 1.383 au primit preaviz şi urmau să fie testaţi profesional, însă doar 740 au fost obligaţi să se prezinte la examen deoarece restul au ocupat direct posturile pentru care a optat câte un singur candidat.

Din totalul angajaţilor respinşi, 39 de candidaţi pentru funcţii de execuţie au obţinut sub limita minimă de 50 de puncte din 100, în timp ce alţi doi, care au concurat pentru funcţii de şef divizie, au avut sub 70 de puncte, nivelul minim pentru care ar fi fost admişi. Un al treilea candidat pentru o funcţie de conducere şi-a retras opţiunea.

Alte 42 de persoane au absentat de la examen, iar ANAF urmează să stabilească dacă au avut motive întemeiate şi dacă vor mai putea susţine examenul.

Potrivit planului de restructurare a instituţiei, Garda Financiară trebuie să aibă cel mult 1.092 de posturi ocupate, faţă de 1.383 în prezent.

La începutul lunii iunie Guvernul a decis desfiinţarea unui număr total de 4.927 posturi din ANAF, dintre care 1.200 ocupate. Alte locuri au fost des-fiinţate la Autoritatea Naţională a Vămilor (1.427 posturi, dintre care 600 ocupate) şi Garda Financiară (713 posturi, dintre care 300 ocupate). În urma restructurării, numărul total de posturi ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală scade de la 34.027 locuri la 29.100 angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb