Peter Szijjarto: "Ungaria şi România lansează un program comun de dezvoltare"

F.D.
Miscellanea / 9 mai 2023

Peter Szijjarto: "Ungaria şi România lansează un program comun de dezvoltare"

Ungaria şi România lansează un program comun de dezvoltare economică pentru a permite României să beneficieze de investiţiile în industria auto din estul Ungariei, a declarat marţi, la Oradea, ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului, Peter Szijjarto, transmite MTI, potrivit Agerpres.

O parte semnificativă a investiţiilor în industria vehiculelor electrice se realizează în estul Ungariei, ceea ce reprezintă o veste bună pentru cei care locuiesc de partea română a frontierei, inclusiv pentru etnicii maghiari, a declarat Szijjarto la o conferinţă de afaceri, potrivit unui comunicat al ministerului.

''Ne dorim ca judeţele Bihor, Arad, Satu Mare şi Sălaj din România, precum şi cei care locuiesc acolo să beneficieze de marile poveşti de succes ale investiţiilor din estul Ungariei'', a spus ministrul ungar.

În acest scop, Ungaria şi România lansează un program comun pentru a promova dezvoltarea transfrontalieră a lanţurilor de aprovizionare, a mai spus el.

Szijjarto a declarat că dezvoltarea cooperării economice bilaterale este de interes strategic şi a salutat faptul că cifra de afaceri a comerţului bilateral a crescut cu 29%, ajungând anul trecut la un nivel record de 12 miliarde de euro.

România este a treia cea mai mare piaţă de export a Ungariei, a spus el, adăugând că şi importurile româneşti au atins un nou record în 2022.

Deoarece politica pentru maghiarii din afara graniţelor se află în centrul politicii externe ungare, sprijinul pentru comunităţile etnice maghiare va rămâne esenţial în viitor, a subliniat şeful diplomaţiei de la Budapesta.

Ungaria îşi va continua programul de dezvoltare economică în Transilvania, care a generat până acum investiţii în valoare de 174 de miliarde de forinţi (467,1 milioane de euro), cu un sprijin guvernamental de 88,5 miliarde de forinţi, a detaliat ministrul ungar de externe.

Szijjarto a mai declarat că, în pofida provocărilor recente, precum războiul din Ucraina şi sancţiunile impuse de Bruxelles ca răspuns, Ungaria a ieşit mai puternică din fiecare criză. Iar economia ungară nu doar a supravieţuit recentei perioade dificile, ci a înregistrat investiţii, exporturi şi locuri de muncă record în 2022.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Orice colaboraqre economica care aduce beneficii tarii e bine venita

    Cand ungurul iti face declaratie de dragoste iti dai seama ca industria auto germana e pe topogan:-)

    1. Din pacate nu numai industria auto german e pe topogan,

      ci toata economia Europeana din cauza politicii economice

      catastrofale a mai marilor de la Bruxelles 

    S-au prins investitorii că ungurii i-au mințit că au angajați competenți la dispoziție. Acum caută români să-i angajeze și să continue sa plătească impozite in ungaria. Salariații romani la cine vor plăti impozite?

    La fabricile din estul Ungariei se va vorbi limba maghiara.

    Se doreste si maghiarizarea judetelor limitrofe din Romania ??? 

    1. MAI , OAMENI BUNI ; VOI , CHIAR NU INTELEGETI ??? STATI SA VA SPUN EU , CATEVA ADEVARURI CARE N-OR SA VA PLACA DELOC !!!!! BA , CRED EU , O SA VA ENERVEZE URAT !!!!!!!!!! DAR , ASTA ESTE !!!!!!!!!! POPORUL ROMAN , ESTE URAT SI DISPRETUIT IN ULTIMUL HAL , NU DE AZI , DE IERI , CI DE SUTE DE ANI , DE CAM TOATE TARILE EUROPEI !!!!!!!!! SI DIN VEST , SI DIN EST !!!!!!!!!!! AM FOST , SANTEM SI V-OM FI CONSIDERATI ''''''''''' CURVELE EUROPEI ''''''''' , NISTE INDIVIZI PERVERSI SI FALSI , IN CARE NU SE POATE AVEA INCREDERE ........... DOVADA CLARA : CU CINE AM MERS LA LUPTA , DE-A LUNGUL TIMPULUI , INTR-UN FEL S-AU ALTUL '''''''''' I-AM TRADAT ''''''''' !!!!!!! ASTA , CA ASA - ZISI ALIATI !!!!!!!!!!! REZULTATUL , IN CLIPA DE FATA ?????????? NU NE SUFERA NIMENEA NICI DINTRE VECINII APROPIATI , NICI DIN CEI INDEPARTATI !!!!!!!!!!!!!! CINEVA , NU MAI STIU CINE , A ZIS DESPRE ROMANI , O VORBA MARE : ( SINGURUL PRIETEN ADEVARAT AL ROMANIEI , ESTE MAREA NEAGRA !!!!!!! ) !!!!!!!!!!! SI DELFINII DIN EA !!!!! COMPLETEZ EU ............ AIA CARE , MAI SANT IN VIATA ............. FOARTE PUTINI ............. ASA CA : CINSTITI CITITORI , BUCURATI-VA DACA REUSIM SA AJUNGEM IN UMBRA UNGARIEI , SI SA NE AJUTE EI , LA UN LUCRU S-AU ALTUL ........... CA , PREA - CINSTITII NOSTRII CONDUCATORI N-OR SA FACA MAI NIMIC PENTRU NOI , SI PENTRU ACEASTA TARA ............ CA , EI INSISI , IN SINEA LOR , NU SE CONSIDERA ROMANI !!!!!!!!!!!!!!! CI '''''''''' FANARIOTI !!!!!!!!!! ''''''''''' ..... ADICA ????? FIECARE PENTRU EL , LA FRIPTURA SI CIOLAN .............. IN REST ?????????? SANT GHIOCEI DE PRIMAVARA , INAINTEA INALTEI PORTI DE LA BRUXELLES ............. SI , INAINTEA AMERICII ............ CINE SANT UNGURII IN EUROPA SI IN LUME ?????????? SANT CONSIDERATI '''''''''' O FORTA '''''''''' !!!!!!!!!!! NISTE OAMENI CARE TIPA , SI BAT CU PUMNUL IN MASA , PE UNDE SE DUC !!!!!!!!!!!!!!!!!! NU STAU COCOSATI , CU PALARIILE IN MANA , SI SPUN : SARUT - MANUTA !!!!! SARUT - MANUTA !!!!!! SARUT - MANUTA !!!!!! ....... PAI , DACA MERGI ASA SA NEGOCIEZI CEVA , E CLAR , CA TE DISPRETUIESTE TOATA LUMEA !!!!!!!!!!!!!!!!! REZULTATUL E , PRACTIC ZERO !!!!!!!!!!!!!! MAI BINE , NU TE MAI DUCI !!!!!!!!!!!! MAI BINE , STAI ACASA !!!!!!!!!!!!!!! SI TE ASEZI LA MASA !!!!!!!!!!!! DACA , TI-AI ADUS DE - ACASA !!!!!!!!!!!! DACA NU , NU MAI MANANCI !!!!!!!!!!!! STAI , SI TE UITI !!!!!!!!!!!!!!!! ASA CA ............... AM DREPTATE , CINSTITI CITITORI ???????????? ORI INCERCI SA TE IMPUI , ORI ................... ASTEPTI , LA MILA ALTORA ................... CAM ACOLO , SANTEM NOI , ACUM .......................

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb