Petrom a plătit primele două tranşe, în valoare de 14,54 milioane lei, pentru Fondul Social de Gaze

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 8 aprilie 2008

Petrom a plătit primele două tranşe, în valoare de 14,54 milioane lei, pentru Fondul Social de Gaze

Petrom a plătit primele două tranşe pentru Fondul Social de Gaze în valoare totală de 14, 54 milioane lei, urmând ca restul sumei să o plătească până la sfârşitul anului, a declarat ieri pentru NewsIn purtătorul de cuvânt al companiei, Dan Pazara.

"Acum am plătit câte 7,27 milioane lei pentru februarie şi martie. Am plătit două tranşe deodată pentru că abia am semnat protocolul, pe 27 martie. Restul sumei, până la 80 de milioane lei o vom plăti în tranşe egale, lunar", a precizat purtătorul de cuvânt al Petrom.

Şi producătorul de gaze Romgaz a plătit primele două tranşe pentru Fondul Social de Gaze, în valoare cumulată de 16,8 milioane lei, urmând ca până la sfârşitul anului să plătească şi restul sumei, a declarat directorul interimar al companiei, Lucian Stancu. Potrivit acestuia, Romgaz a plătit până acum 8,4 milioane lei pe luna februarie şi 8,4 milioane lei pe luna martie, deci în total 16,8 milioane lei din cele 92 milioane lei pe care trebuie să le dea pentru Fondul Social de Gaze. Directorul interimar al Romgaz, Lucian Stancu, a explicat că urmează ca până la sfârşitul anului să plătească şi restul sumei.

Petrom şi Romgaz au semnat cu Guvernul României un protocol care reglementează participarea acestora la Fondul Social de Gaze pentru anul 2008 cu 172 milioane de lei, din care 80 de milioane de lei reprezintă contribuţia Petrom şi 92 milioane lei contribuţia Romgaz, după cum au anunţat cele două companii la 27 martie 2008.

Modalitatea prin care cele două companii alimentează Fondul Social este sponsorizarea. Contribuţiile nu se vor scădea din impozitul pe profit datorat, ci vor fi considerate cheltuieli deductibile din baza de calcul pentru impozitul pe profit.

În cursul anului 2008, Petrom va contribui la constituirea Fondului Social cu suma de 80 milioane lei, iar Romgaz va contribui cu suma de 92 milioane de lei. Plata sumei se va face în tranşe lunare egale.

Fondul Social este susţinut în prezent, în mod benevol, de către producătorii interni de gaze naturale, Petrom şi Romgaz. Conform Ordonanţei de Urgenţă numărul 14 pe 2008, distribuitorii de gaze naturale au de asemenea posibilitatea de a participa la acest fond.

Fondul Social a fost constituit de către Guvernul României în vederea acordării unor ajutoare sociale persoanelor cu venituri reduse care utilizează gaze naturale pentru încălzirea locuinţei.

Petrom exploatează rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maximă anuală de rafinare de 8 milioane tone şi circa 550 de staţii de distribuţie carburanţi în România. Compania deţine şi o reţea internaţională de 257 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia.

În anul 2007 cifra de afaceri a Petrom a fost de 3,683 miliarde euro, EBITDA (Venituri Înainte de Dobânzi, Taxe, Deprecieri şi Amortizări) a fost de 933 milioane euro. OMV, grupul lider în industria de petrol şi gaze din Europa centrală deţine 51,011% din acţiunile Petrom.

AVAS deţine 20,64% din acţiunile Petrom, Fondul Proprietatea S.A. deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,026%, iar 6,214% aparţin acţionarilor minoritari.

SNGN Romgaz SA este cel mai important furnizor de gaze naturale din România, având o cotă de furnizare pe piaţa internă de gaze de 41,2%. Statul, prin Ministerul Economiei şi Finanţelor, este acţionarul majoritar al societăţii care are ca principal obiect de activitate extracţia şi înmagazinarea gazelor naturale.

În anul 2007 producţia Romgaz a fost de peste 5.000 milioane metri cubi de gaz metan, iar bugetul de investiţii pe anul 2008 este de un miliard de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb