"Peugeot" vinde 75% din "Gefco" pe 800 de milioane de euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 septembrie 2012

"Gefco" are 10.300 de angajaţi în 32 de ţări. Printre clienţii societăţii se numără "Peugeot", GM, BMW, "Ford", "Renault", "L'Oreal" şi "Philips Electronics".

"Gefco" are 10.300 de angajaţi în 32 de ţări. Printre clienţii societăţii se numără "Peugeot", GM, BMW, "Ford", "Renault", "L'Oreal" şi "Philips Electronics".

Compania franceză PSA "Peugeot Citroen", al doi­lea producător auto din Europa, vinde 75% din "Gefco" - divizia sa de transporturi - către "Russian Railways", obţinând astfel 800 de milioane de euro (1,04 miliarde dolari).

"Peugeot", care urmăreşte să-şi reducă datoriile prin această înstrăinare, va primi şi un dividend special de 100 de milioane de euro de la "Gefco", în baza acordului de vânzare. Acordul final cu societatea din Rusia - deţinută de stat - depinde de aprobarea autorităţilor de reglementare, iar părţile speră să încheie afacerea până la finele anului curent, potrivit afirmaţiilor purtătorului de cuvânt al "Peugeot", Jean-Baptiste Mounier.

În urma tranzacţiei, managementul "Gefco", în frunte cu directorul executiv Luc Nadal, nu va fi schimbat, iar sediul companiei va rămâne în Franţa.

"Gefco", societate înfiinţată în 1949 de "Peugeot", şi-a redus cu 6,7% vânzările în primele şase luni ale anului curent, la 1,88 miliarde euro. Profitul operaţional al "Gefco" a scăzut cu 56% în acelaşi interval, la 63 de milioane de euro.

După preluarea sa de către "Russian Railways", "Gefco" va consemna creşteri în China, India, America Latină, dar şi în Europa Centrală şi de Est.

"Peugeot" a anunţat în luna februarie ca va înstrăina active, inclusiv o participaţie la "Gefco", ca să obţină lichidităţi. Totodată, compania franceză elimină 8.000 de locuri de muncă şi închide fabrica din Aulnay, ca să-şi diminueze cheltuielile. "Peugeot" a emis acţiuni noi de un miliard de euro anul acesta, către investitori, şi a vândut o deţinere către "General Motors" Co. din SUA. La data de 2 iulie, GM şi "Peugeot" au anunţat un acord pentru transferul majorităţii operaţiunilor de logistică ale GM în Europa către "Gefco", în baza alianţei industriale stabilite de cele două părţi în luna februarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb