PHILIP MORRIS ROMÂNIA: Exportul cu produse din tutun încălzit contribuie masiv la reducerea deficitului comercial

E.O.
Macroeconomie / 22 noiembrie 2021

Exportul cu produse din tutun încălzit contribuie masiv la reducerea deficitului comercial

Exportul cu produse din tutun încălzit contribuie masiv la reducerea deficitului comercial al ţării, susţin reprezentanţii Philip Morris România. Compania exportă 92% din producţia fabricii de la noi din ţară, în 54 de pieţe de pe cinci continente, restul de 8% acoperind consumul intern. În România, Philip Morris deţine o cotă de piaţă de aproximativ 80% din categoria produselor din tutun încălzit, la nivelul celui de-al treilea trimestru al anului în curs. În aceeaşi perioadă, consumabilele pentru IQOS au reprezentat 3,4% din piaţa totală a ţigaretelor şi a produselor din tutun.

În 2020, exporturile cu bunuri aparţinând grupei "Alte tutunuri şi înlocuitori de tutun" s-au situat în top 5 produse agroalimentare exportate din România, depăşind valoarea exporturilor de seminţe de floarea-soarelui, în condiţile în care România este cel mai mare producător de seminţe de floarea-soarelui din UE. Această categorie este alcătuită preponderent din produse din tutun încălzit şi a crescut de aproape 20 de ori de la începutul investiţiei în transformarea fabricii din Otopeni. Astfel, grupa "Alte produse din tutun" înregistra exporturi de 5,6 milioane de euro în 2013, anul trecut ajungând la o valoare a exporturilor de 669 de milioane de euro (faţă de exporturile de floarea soarelui de 606 milioane de euro), trendul crescător începând să se evidenţieze mai mult din a doua parte a anului 2017.

Exportul cu produse din tutun încălzit contribuie masiv la reducerea deficitului comercial

Daniel Cuevas, Managing Director Philip Morris România, susţine că cele 500 de milioane de dolari investite până acum în fabrica de la Otopeni şi accentul pus pe dezvoltarea categoriei produselor fără fum au făcut ca valoarea totală a exporturilor acestor consumabile să fie comparabile cu exporturile de ţigarete ale României.

În acest context, Philip Morris International (PMI) continuă investiţiile pentru transformarea fabricii din Otopeni într-o unitate de producţie a consumabilelor pentru IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului dezvoltat de companie. În perioada 2022-2023, PMI va investi peste 100 de milioane de dolari şi va continua să dezvolte capacităţile de producţie a consumabilelor pentru IQOS comercializate pe piaţa internă şi pe cea externă, compania urmărind ca unitatea sa de producţie să aibă un impact cât mai redus asupra mediului. Obiectivul final este ca fabrica să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2024.

Fabrica Philip Morris România din Otopeni se află în centrul strategiei care stă la baza acestei viziuni, alături de alte şapte fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS. Dintre acestea, doar trei sunt situate în Uniunea Europeană (România, Grecia şi Italia). Ca urmare a investiţiilor realizate până în prezent, fabrica din Otopeni a fost transformată dintr-o fabrică producătoare de ţigarete într-una care produce consumabile pentru IQOS. Peste 300 de noi locuri de muncă au fost create începând din 2017, în prezent fabrica numărând aproape 950 de angajaţi.

Dragoş Bucurenci, Director External Affairs Philip Morris România, subliniază că, pentru a continua investiţiile, producătorul de produse din tutun are nevoie de predictibilitate legislativă, precum şi de un cadru fiscal echilibrat care să favorizeze inovaţia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. intaresant la ulei / floare cu a cazut exportul dar a crescut socul si panica in ro la achizitie si implicit pretul a plecat OZN!!!

    Foarte interesant! (iar pe etichete se vede destul de clar ca produsele erau pe stocu de mult). 

    semnat comenturi "cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb