Piaţa autohtonă de Full High Definition - pe trend crescător

Monica Măgureanu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 1 august 2008

În 2008, "Panasonic" deţine o cotă de 40% pe segmentul plasmelor, iar "Altex România" - 31% din vânzările de televizoare cu ecran LCD sau plasme

"Panasonic" şi "Media Galaxy" - marcă a grupului "Altex", sunt lideri ai pieţei româneşti de Full High Definition, au anunţat, ieri, reprezentanţii companiilor, într-o conferinţă de presă. Aceştia apreciază că piaţa produselor Full High Definition (Full HD) din România va atinge anul acesta peste 500.000 unităţi, tendinţa de creştere variind ca intensitate în funcţie de diferitele categorii de produse.

Anul acesta, "Altex Romania" deţine o cotă de piaţă de 31% din vânzările de televizoare cu ecran LCD sau plasmă, din care aproximativ 10% sunt reprezentate de comercializările de produse Full High Definition.

Ponderea vânzărilor de Full HD a crescut ca valoare cu 15% în 2008, faţă de 1,7%, cât s-a înregistrat în 2007, au declarat reprezentanţii "Altex", precizând că anul acesta s-a resimţit o reducere puternică a preţurilor, cu 30% pe diferite modele.

Astfel, dacă anul trecut se înregistrau primele vânzări de televizoare Full High Definition, în 2008 creşterea vânzărilor este exponenţială, acestea captând o pondere din ce în ce mai importantă în vânzările de televizoare. În ianuarie 2008, vânzările de televizoare Full HD reprezentau 2% din total vânzări televizoare, iar în iunie 2008, ponderea acestora a crescut la peste 10%. O situaţie similară s-a înregistrat în cazul camerelor video Full High Definition.

"Altex Romania" deţine în prezent o cotă de piaţă de 40% pentru camerele video. Ponderea deţinută de camerele video Full High Definition din total vânzări camere video a crescut de la 1,5% în ianuarie 2008 la 10% la sfârşitul lunii iunie 2008.

În ceea ce priveşte Panasonic, în iunie 2008, camerele Full HD au reprezentat 21% din total camere video, iar faţă de anul trecut, în ianuarie - iunie 2008 cresterea a fost de 230%. Astfel, vânzările de camere video High Definition din prima jumătate a anului 2008 sunt deja cu 50% mai mari decât cele înregistrate pe parcursul anului 2007, precizează oficialii companiei, estimând că, în următorii ani, tendinţa pieţei va fi de trecere catre semnalul Full HD.

În septembrie, "Panasonic" va lansa a treia serie de playere Blu Ray şi primele sale Home Cinema Blu Ray.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb