Al doilea an de pandemie a adus o creştere a vânzărilor de sisteme desktop, în contextul în care cei care au început să lucreze de acasă şi-au dat seama că pot lucra mai bine pe un desktop, decât pe un laptop, informează news.ro.
Dacă în 2020, piaţa PC-urilor a crescut în primul rând datorită laptopurilor, care au fost preferate de companii şi de angajaţii care au trecut la munca de la distanţă, al doilea an aduce o creştere nesperată şi pentru desktop-uri.
Conform IDC, piaţa desktop-urilor a crescut în 2021 cu 7%, ceea ce reprezintă o mare performanţă pentru acest segment, care se află în scădere de mulţi ani.
Analiştii pun creşterea desktop-urilor pe seama faptului că oamenii şi-au dat seama că pot lucra mai eficient cu un monitor mai mare, o tastatură mai bună şi, eventual, un sistem mai puternic per ansamblu.
O performanţă aparte este trecută în dreptul Apple. În al doilea trimestru al anului, după lansarea noului iMac, livrările de desktop-uri ale Apple au crescut cu 23% şi au urcat până la 60% în lunile care au urmat.
Laptopurile sunt aşteptate să crească cu 15% în 2021, ceea ce reprezintă un regres faţă de creşterea cu 29% din primul an pandemic.
1. Articol contrafăcut
(mesaj trimis de Anonim în data de 03.01.2022, 09:54)
Articol contrafăcut, care răspândește fake news.
Cei care lucrează de acasă, lucrează pe laptopul de serviciu, securizat cu BitLocker, VPN, etc, NU lucrează chestii de job pe desktopul personal deși acesta, în multe cazuri, are o configurație mai bună decât laptopul oferit in scârbă de niste capitaliști cocliți și chitroși.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.01.2022, 10:15)
Ai și tu ceva dreptate.
Am văzut multi care și-au făcut builduri, probabil pentru gaming.