Dobânzile overnight pe termen foarte scurt au stagnat în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii. Astfel, BNR a afişat, în prima parte a zilei de vineri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) de 1,33%, situându-se la acelaşi nivel cu valoarea înregistrată anterior, în timp ce dobânda la depozitele atrase pentru o zi (ROBID) a stagnat la 1,03%, valoare înregistrată de asemenea în şedinţa precedentă.
Indicele ROBOR la 3 luni (care reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele) a stagnat, la 2,07%. ROBOR la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care sunt calculate dobânzile variabile la creditele în lei. În acelaşi timp, ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare, a stagnat, vineri, la valoarea de 2,38.
O analiză realizată de departamentul de specialitate al "Băncii Transilvania" (BT) punctează: "Pe piaţa titlurilor de stat ratele de dobândă s-au majorat: pe scadenţa 10 ani cu şase puncte bază la 4,585% (cel mai ridicat nivel de la finalul lunii noiembrie). Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de titluri scadente în iunie 2023, în volum de 400 milioane lei, dar a respins toate ofertele băncilor participante la licitaţie".