Piaţa telecomunicaţiilor a înregistrat cea mai mare creştere din Europa Centrală şi de Est

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 19 aprilie 2005

Piaţa românească a telecomunicaţiilor a înregistrat, în perioada 2003 - 2004, o creştere de 20,2%, cea mai mare din zonă. "Piaţa românească a telecomunicaţiilor a înregistrat cea mai mare creştere din Europa Centrală şi de Est. Este o creştere de 20,2% pentru perioada 2003-2004", a declarat, ieri, Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Zsolt Nagy, la conferinţa cu tema "Dezvoltarea locală a serviciilor Societăţii Informaţionale".

Ca urmare a liberalizării pieţei telefoniei fixe, de la începutul anului 2003, în România sunt 60 de operatori alternativi de telefonie fixă cu peste 100.000 de abonaţi.

"Valoarea pieţei de telefonie fixă creşte anual cu 15%. Creşterea este mai lentă decît cea a pieţei comunicaţiilor, în general, şi de aceea cred că trebuie să ajutăm dezvoltarea ofertei şi competiţiei în acest domeniu", a spus Zsolt Nagy.

Telefonia mobilă a ajuns la o penetrare de 50% în mai puţin de opt ani. Ministrul a adăugat că telefonia mobilă este un domeniu de succes, România situîndu-se pe locul al treilea în Europa privind rata de creştere anuală şi fiind una dintre primele ţări din Europa Centrală şi de Est unde s-a lansat un serviciu de telefonie 3G.

În 2004, datele privind utilizarea Internetului arată un număr de 24 la sută de utilizatori frecvenţi şi 28 la sută utilizatori ocazionali.

România a rămas în urmă în domeniul comunicaţiilor fixe

România a rămas în urmă în domeniul comunicaţiilor fixe, deşi comunicaţiile, în ansamblu, s-au dezvoltat foarte mult în ultima perioadă, a declarat, ieri, preşedintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor (CTICCD), Varujan Pambuccian. Domnia sa a adăugat: "În domeniul comunicaţiilor fixe rămînerea în urmă este mai mult decît evidentă. Poate nu mai este atît de important să vorbim acum de comunicaţii fixe, în sensul clasic al cuvîntului, dar acestea nu vor dispărea. Prin comunicaţii fixe înţelegem acum mult mai mult decît telefonie. Acest lucru poate însemna o şansă pentru noii operatori care vor să dezvolte reţelele de fibră optică". Preşedintele CTICCD consideră că dezvoltarea fibrei optice va însemna pentru cetăţeni dispariţia oricărui monopol natural de infrastructură, iar pentru operatori eliberarea spectrului de zona în care el este utilizat pentru simple transmisiuni fixe. Apariţia fibrei optice şi a tehnologiilor de tip fiber-to-home vor accentua dezvoltarea acestei industrii în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb