Pieţele emergente din Europa au adus 3.164 de tranzacţii M&A în 2010

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 ianuarie 2011

Numărul tranzacţiilor M&A (fuziuni şi achiziţii) înregistrate în România, în anul 2010, a crescut cu 12% comparativ cu 2009, la 212 tranzacţii, în timp ce valoarea acestora a scăzut cu 32% faţă de 2009, atingând aproximativ 1,6 miliarde de euro, potrivit DealWatch Emerging Europe M&A Report 2010, citat de Agerpres.

Numărul achiziţiilor şi fuziunilor din Europa Centrală şi de Sud-Est în 2010 a înregistrat o creştere de 7,7%, la 3.164 de tranzacţii. Volumul tranzacţiilor a fost cu mult sub nivelul din 2008 cand s-a înregistrat un total de 3.734 dealuri. Valoarea totală a tranzacţiilor M&A în 2010 a atins 142 miliarde de euro, ceea ce a reprezentat un avans de 50% faţă de 2009.

Cea mai intensă activitate de M&A din regiune, atât în ceea ce priveşte numărul tranzacţiilor, cât şi valoarea acestora, a fost înregistrată în Rusia, care a contribuit cu 31,3% la numărul total de tranzacţii şi cu 57,8% la valoarea totală.

În România, cea mai mare tranzacţie din 2010 a fost cea prin care statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, a redevenit acţionar la Rompetrol Rafinare cu 44,7% din capitalul social, după ce acţionarii Rompetrol au decis conversia unor obligaţiuni în acţiuni în valoare de 464 milioane de euro. O altă tranzacţie semnificativă a fost achiziţia magazinelor Plus Discount de către retailerul german Lidl pentru o sumă estimată la 200 milioane de euro. Pe locul trei s-a aflat majorarea de capital în valoare de 118 milioane de euro realizată de Garanti Bankasý în compania care deţinea controlul firmelor de servicii financiare Motoractive, Ralfi IFN şi Domenia Credit.

Consultanţii specializaţi în tranzacţii de tipul achiziţiilor şi fuziunilor se aşteaptă ca 2011 să aducă, în România, o îmbunătăţire a numărului de tranzacţii şi menţionează energia regenerabilă ca fiind unul dintre sectoarele cu un potenţial important. Totuşi, nu toţi sunt foarte optimişti în ceea ce priveşte o revenire de ansamblu a activităţii de M&A şi consideră că tranzacţiile mari se vor lăsa încă aşteptate.

DealWatch este un produs al furnizorului de informaţii online ISI Emerging Markets, cea mai cuprinzătoare sursă pentru tranzacţii M&A şi ECM în peste 80 de pieţe emergente. Serviciul acoperă Europa Centrală şi de Sud-Est, Rusia&CSI, China, India şi America Latină.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb