Pieţele europene de acţiuni îşi continuă declinul

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 septembrie 2022

Pieţele europene de acţiuni îşi continuă declinul

Mark Haefele, UBS: "Vânzările de marţi arată că un raliu susţinut necesită dovezi clare că inflaţia este pe o tendinţă descendentă"

Indicii principalelor pieţe europene erau în depreciere ieri, în jurul orei 17:30, pe măsură ce bursele globale reacţionează la ultimele date privind inflaţia din Statele Unite, potrivit CNBC.

Indicele pan-european Stoxx 600 avea un declin de 0,8%, în timp ce la Frankfurt, indicele DAX30 era în depreciere cu 1,3%. Indicele FTSE 100 al pieţei londoneze avea o scădere de 0,85%, în vreme ce pentru CAC40 de la Paris reculul era de 0,86%. Acţiunile productărilor de alimente şi băuturi erau în declin cu 1,8%, majoritatea sectoarelor fiind în teritoriul negativ.

Cu o zi în urmă, acţiunile americane au avut cea mai slabă sesiune bursieră din ultimii doi ani, după ce datele privind inflaţia pentru luna august din Statele Unite au venit peste aşteptări, ceea ce a lovit în speranţele investitorilor că Rezerva Federală va fi mai puţin agresivă cu măsurile de politică monetară.

Raportul asupra inflaţiei a fost unul dintre ultimele seturi de date publicate înaintea reuniunii din septembrie a Fed-ului, estimările fiind că banca americană va opera a treia creştere consecutivă a ratei dobânzii cu 0,75 puncte procentuale, mişcare menită să combată inflaţia care în august a fost de 8,3%.

Contractele futures ale petrolului Brent (etalonul pieţei europene) cu scadenţa în noiembrie aveau un avans de 1,46%, la 94,7 dolari pe baril, ieri la ora 17:45. Contractele futures ale aurului cu scadenţa în decembrie erau în depreciere cu 0,17%, la 1.714 dolari pe uncie, în timp ce contractele pentru argint aveau o apreciere de 0,48%, la 19,59 dolari pe uncie, conform investing.com.

Creşteri pentru acţiunile americane, în prima parte a sesiunii de tranzacţionare

În Statele Unite, în prima parte a sesiunii de tranzacţionare, indicii principali aveau aprecieri. Dow Jones Industrial Average era în creştere cu 0,23%, în timp ce pentru S&P 500 avansul era de 0,38%. Indicele Nasdaq Composite, al companiilor ce activează în domenii intensive în cunoaştere, avea un plus de 0,54%.

Acţiunile Apple erau în creştere cu 1,71%, în timp ce titlurile Meta Platforms (fosta Facebook) aveau un declin de 1,63%. Acţiunile Microsoft erau în urcare cu 0,31%. Titlurile Exxon Mobile aveau un avans de 2,66%, în timp ce acţiunile United Airlines coborau cu 2%. Cu o zi în urmă indicii americani au avut cel mai mare recul din iunie 2020.

Mark Haefele, CIO al UBS Global Wealth Management, a scris într-o notă adresată clienţilor: "Vânzările de marţi reprezintă un memento că un raliu susţinut necesită dovezi clare că inflaţia este pe o tendinţă descendentă. Ţinând cont de incertitudinea macroeconomică şi politică ridicată, ne aşteptăm ca pieţele să rămână volatile în lunile următoare".

Randamentul titlurilor de stat din SUA pe zece ani era în scădere cu 0,49%, în timp ce randamentul celor pe 30 de ani avea un declin de 0,81%. Randamentele obligaţiunilor se mişcă invers faţă de preţuri.

La ora 18:00, Bitcoin se tranzacţiona la 20.290 dolari, în scădere cu 3,4%, în timp ce Ethereum era în creştere cu 0,6%, la 1.599 de dolari, conform investing.com.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Si este doar inceputul,

    oricum numai razboi sa fie,

    este sloganul actual 

    1. aoleu,JPMorgan spunea sa investim in actiuni ca e bine,din ce vad eu,e rau!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb