Creditorii şi banca finanţatoare a Diverta au aprobat planul de reorganizare a companiei care se va desfăşura pe o perioadă de 19 luni, a anunţat Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al companiei Pro Expres Retail.
Planul, depus la un an de la intrarea în insolvenţă, prevede reorganizarea societăţii în termen de 19 luni de la data confirmării lui de către judecătorul sindic şi presupune restructurarea societăţii atât la nivel operaţional, financiar, cât şi corporativ, prin conversia unei părţi a datoriilor societăţii în acţiuni. Planul de reorganizare asigură recuperarea creanţelor deţinute de creditori într-o măsură mult superioară celei care s-ar putea realiza printr-o potenţială procedură de faliment.
În prezent, Diverta operează 47 de magazine, în 32 de oraşe, cu o suprafaţă de retail de 19.500 de metri pătraţi şi cu 375 de angajaţi. Diverta a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 21 milioane de euro şi estimează pentru anul acesta 19 milioane de euro.
În perioada de observaţie au fost luate o serie de măsuri pentru redresarea companiei, precum închiderea magazinelor neprofitabile, renegocierea chiriilor, reducerea structurii de personal sau ajustarea costurilor operaţionale.
"Având în vedere limitările pe fluxul de cash pe care îl va genera societatea pe durata planului, Diverta îşi propune achitarea creditorilor garantaţi, a datoriilor către bugetul de stat, parţial a datoriilor către salariaţi, precum şi conversia datoriilor în acţiuni pentru creditorii chirografari speciali", a afirmat Andreea Anghelof, Senior Partner CITR.
Casa de Insolvenţă Transilvania deţine birouri în Bucureşti, Cluj, Alba Iulia, Arad, Braşov, Iaşi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Timişoara din portofoliul companiei făcând parte nume precum Leonardo, Flanco, Diverta, Tiago Malls, Boom, Fortus Iaşi etc.
CITR a gestionat până în prezent un număr aproximativ de 500 de dosare de insolvenţă sau lichidare voluntară, la nivelul întregii ţări.