Plătim printre cele mai mici tarife din UE la apelurile mobile naţionale

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 7 august 2013

Plătim printre cele mai mici tarife din UE la apelurile mobile naţionale

România are unele dintre cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană la apelurile naţionale pe telefoanele mobile, cu un tarif mediu pe minut de 2,2 eurocenţi, fiind depăşită doar de Lituania, cu 1,9 eurocenţi, relevă o analiză a Comisiei Europene, care atrage atenţia asupra diferenţelor considerabile între tarifele pentru apelurile mobile interne la nivelul blocului comunitar.

Executivul UE precizează că utilizatorii telefoniei mobile plătesc tarife extrem de diferite pentru aceleaşi servicii, raportul între preţuri la nivel comunitar putând fi şi de 1 la 8, potrivit unui comunicat, citat de Agerpres.

Cea mai mare diferenţă vizează apelurile mobile naţionale. Astfel, între Lituania, ţara cu cele mai mici tarife (o medie de 1,9 eurocenţi pe minut), şi Olanda, ţara cu cele mai mari tarife (14,7 eurocenţi), există o diferenţă de 774%.

Printre ţările cu tarife mai mici se mai numără Letonia (3,5 eurocenţi), Bulgaria (4,4 eurocenţi), Polonia (4,6 eurocenţi), Estonia şi Ungaria (fiecare cu 6 eurocenţi).

La polul opus al clasamentului, Olanda este urmată de Luxemburg (14,6 eurocenţi), Belgia (13,8 eurocenţi), Malta şi Spania (fiecare cu 13 eurocenţi).

Tariful mediu pe minut la nivelul Uniunii Europene este de 9,1 eurocenţi.

Aceste diferenţe de preţ nu pot fi explicate prin diferenţe de calitate, prin diferenţe privind costul de prestare a serviciului sau prin diferenţe între ţări în ceea ce priveşte puterea de cumpărare a consumatorilor, notează CE.

În cazul altor categorii de bunuri şi servicii de bază din cadrul pieţei unice europene, diferenţele de preţ sunt mult mai mici. De exemplu, un litru de lapte costă între 0,69 euro şi 0,99 euro oriunde în UE, diferenţa de preţ fiind de 43%. În cazul unei achiziţii ocazionale, cum ar fi un iPad, diferenţa de preţ este de doar 11% la nivelul UE.

"Din aceste cifre reiese clar faptul că cele 28 de pieţe de telecomunicaţii naţionale din Europa nu aduc consumatorilor aceleaşi avantaje pe care le-ar genera o piaţă unică. Este esenţial să se ia rapid măsuri la nivelul întregii UE pentru a realiza o piaţă unică veritabilă şi un grad optim de conectare la nivelul întregului continent", a declarat Neelie Kroes, comisarul european pentru Agenda Digitală şi vicepreşedinte al CE.

În septembrie, Comisia Europeană va prezenta un nou pachet legislativ destinat să consolideze piaţa unică a telecomunicaţiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb