PNL îl vrea pe Nicuşor Dan membru în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism

Andrei Stan
Politică / 9 octombrie 2015

Actualizare 17:46 Nicuşor Dan: "Soluţia pentru Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a Municipiului Bucureşti este dizolvarea ei"

Uniunea Salvaţi Bucureştiul cere partidelor politice preocupate de o reală dezvoltare urbanistică a Capitalei să ia măsuri pentru reorganizarea şi schimbarea întregii componente a Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, transmite un comunicat USB remis redacţiei.

"Problema Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului este una complexă, iar propunerea PNL de adăugare în comisie a unui reprezentant al societăţii civile nu rezolva situaţia complicată a acesteia, oricât de lăudabilă ar fi preocuparea pentru componentă şi funcţionarea acestei structuri", a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de Iniţiativa al Uniunii Salvaţi Bucureştiul

În formă actuală, Comisia Tehnică a aprobat numeroase documentaţii de urbanism "neoportune" pentru oraş, "multe dintre ele ilegale", între care mall-ul din spatele Palatului Ştirbei, blocul de lângă Ateneul Român, ansamblul de blocuri în grădina din Sos. Kiseleff 45, copie a Grădinilor Versailles, conform USB.

"În aceste condiţii, soluţia pe care o propun este dizolvarea actualei Comisii Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, organizarea de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti a unei dezbateri publice reale asupra regulamentului de funcţionare al acestei comisii şi numirea altor membri în această structura, dar după o prezentare publică a activităţii lor profesionale", afirmă Nicuşor Dan.

De altfel, preşedintele Grupului de iniţiativa la USB atrage atenţia că aceste propuneri au fost asumate în vara anului 2008 de toate partidele politice prin "Pactul pentru Bucureşti", iniţiat de organizaţiile din Platforma pentru Bucureşti, însă au fost încălcate chiar în acelaşi an, prin numirea actualei Comisii Tehnice. Organizaţiile din Platforma pentru Bucureşti au propus inclusiv un proiect de regulament al Comisiei Tehnice, care este în continuare de actualitate.

"Doar în condiţiile dizolvării actualei Comisii Tehnică, votării unui nou regulament al acesteia şi numirii unei noi comisii, în baza principiilor agreate în 2008, organizaţiile societăţii civile sunt dispuse să participe, prin profesionişti", subliniază Nicuşor Dan.

----------

Partidul Naţional Liberal - Organizaţia Bucureşti anunţă, prin intermediul unui comunicat remis redacţiei, că a hotărât, în şedinţa Comitetului Executiv de ieri ca la următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti consilierii generali ai partidului să iniţieze un Proiect de Hotărâre în care reprezentanţii ONG-urilor de profil din capitală să propună un membru cu drepturi depline al Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism.

PNL consideră "oportună şi necesară" cooptarea unui reprezentant al ONG-urilor în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism şi că "un reprezentant al societăţii civile poate reprezenta un factor de imparţialitate şi poate aduce o viziune nouă în dezvoltarea pe orizontală şi pe verticală a capitalei", se arată în comunicat.

Partidul mai transmite că îl doreşte pe Nicuşor Dan, preşedinte al Uniunii Salvaţi Bucureştiul, ca reprezentant al societăţii civile în această comisie. "Ţinând cont de implicarea până în acest moment în foarte multe proiecte şi acţiuni civice privind dezvoltarea Bucureştiului, Partidul Naţional Liberal lansează pe această cale o propunere publică domnului Nicuşor Dan de a deveni membru, în calitate de reprezentant al societăţii civile, în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism", precizează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb