Poliţele de asigurare COVID-19 devin obligatorii în vacanţe

G.U.
Miscellanea / 7 martie 2021

Poliţele de asigurare COVID-19 devin obligatorii în vacanţe

În perioada următoare, poliţele de asigurare destinate riscurilor COVID-19 vor deveni importante în călătorii, fiindcă multe ţări necesită acoperire obligatorie în cazul în care vizitatorii se infectează de coronavirus, relatează Reuters.

Rezervările companiilor aeriene sunt în creştere în unele regiuni, creând speranţe în privinţa revenirii turismului, însă acest lucru conduce şi la temeri printre destinaţiile turistice de a fi afectate de facturi în cazul în care turiştii vor rămâne blocaţi din cauza coronavirusului.

Numeroase ţări din Aruba până în Thailanda cer poliţe de asigurare COVID-19 pentru vizitatori, au declarat pentru Reuters organizatorii unui plan de servicii de urgenţă.

Piaţa pentru toate tipurile de poliţe de călătorie COVID-19 este estimată a fi cuprinsă între 30 şi 40 miliarde de dolari pe an, potrivit consultantului în asigurări de călătorie, Robyn Ingle.

Beneficiile de asigurare COVID-19 acoperă de obicei tratamentul de până la 100.000 USD şi ar putea include costuri şi servicii de testare a coronavirusului, precum evacuarea, înmormântarea locală sau incinerarea. Aceste beneficii, introduse de asigurători la mijlocul anului 2020, sunt vândute fie ca suplimente, fie ca poliţe separate cu acoperire pentru boală sau carantină.

Jeremy Murchland, preşedintele companiei de asigurări de călătorie cu sediul în Indiana Seven Corners, a declarat că turiştii sunt acum "mai predispuşi să-şi asigure călătoriile", deoarece mai multe ţări necesită asigurare COVID-19.

n plan de asigurare de călătorie care include protecţie de călătorie, acoperirea cheltuielilor medicale pentru COVID-19 şi protecţie pentru bagaje costă de obicei de la 4% până la 8% din valoarea în dolari a călătoriei, a precizat Murchland.

În timp ce pandemia a afectat turismul, cererea pentru realizarea asigurărilor COVID-19 a creat oportunităţi pentru industria asigurărilor şi o nişă pentru dezvoltarea de noi produse, au spus companiile.

De exemplu, în iunie, Seven Corners a introdus un plan opţional de călătorie medicală cu acoperire pentru cheltuielile legate de coronavirus, a spus Murchland. Până la sfârşitul anului, produsul cu acoperire coronavirus a generat aproximativ 80% din vânzările totale ale planului de călătorie medicală.

Seven Corners a înregistrat, de asemenea, o creştere de 20% a călătorilor care cumpără poliţe de "anulare din orice motiv" la un preţ ridicat în 2020. Politicile acoperă costurile de anulare aferente virusului, relatează Reuters.

Unele ţări au mandatat asigurarea de călătorie pentru vizitatorii primiţi - fie prin includerea acesteia în taxele de intrare sau viză, fie prin solicitarea dovezii de asigurare, a declarat asigurătorul World Nomads.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb