POLIŢIA DE FRONTIERĂ: Patru călăuze şi cinci migranţi irakieni, opriţi la frontieră

Andreea Cuzub
Miscellanea / 5 noiembrie 2017

Patru călăuze şi cinci migranţi irakieni, opriţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Sighetu Marmaţiei au reţinut cinci cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, călăuziţi de trei cetăţeni maghiari şi un român, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, potrivit unui comunicat remis Redacţiei.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar persoanele care îi călăuzeau pentru trafic de migranţi.

Ieri, la nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei - Punctul de Trecere a Frontierei (STPF) Satu Mare s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat pe raza localităţii Oar, jud. Satu Mare, două autoturisme care staţionau în apropierea frontierei de stat. Din acestea au coborât cinci persoane care s-au îndreptat înspre linia de frontieră, moment în care poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea acestora.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor, ocazie cu care s-a constatat că persoanele care au coborât din autoturisme sunt cetăţeni irakieni, trei adulţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 37 de ani şi doi minori, cu vârste 6 şi 9 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit că în cele două maşini se aflau trei cetăţeni maghiari şi un român, care i-au călăuzit pe cei cinci, până în apropierea frontierei de stat cu Ungaria, cetăţenii irakieni intenţionând să treacă ilegal graniţa, cu scopul de a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen.

Cetăţenii irakieni sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cei trei cetăţeni maghiari şi cetăţeanul român pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Totodată, pe numele celor patru persoane cercetate pentru trafic de migraţi au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb