Poliţia din Hong Kong poate demara acum, percheziţii fără mandat

A.P.
Internaţional / 7 iulie 2020

Poliţia din Hong Kong poate demara acum, percheziţii fără mandat

Poliţia din Hong Kong a primit noi puteri, inclusiv abilitatea de a efectua raiduri fără mandat şi de a monitoriza în secret suspecţi, după ce legile controversate de securitate au fost impuse oraşului de către guvernul central chinez, anunţă The Guardian.

Puterile permit confiscarea bunurilor legate de infracţiuni de securitate naţională. Mai mult, directorul executiv al oraşului poate acorda poliţiei permisiunea de interceptare a comunicaţiilor şi de supraveghere secretă a suspecţilor.

De asemenea, i se acordă poliţiei permisiunea ca, "în circumstanţe excepţionale", să intre şi să cerceteze probe fără un mandat, să restricţioneze persoanele cercetate să părăsească oraşul Hong Kong şi să ceară informaţii de la organizaţii şi agenţii politice străine despre activităţile lor legată de Hong Kong.

Noile puteri au fost dezvăluite luni de autorităţile din Hong Kong şi au fost folosite rapid pentru împiedicarea comportamentelor democratice, mai exact a protestelor care au apărut în oraş.

Primarul general al oraşului, Carrie Lam, le-a spus protestatarilor, despre care a spus că au adus pericole pentru ţară: "să nu conteste legea sau consecinţele ar fi grave ... Dacă oamenii respectă legea şi nu se gândesc la periclitarea securităţii naţionale, nu există nici un motiv de îngrijorare. "

Întrebată despre preocupările răspândite în mass-media locală legate de incriminarea unor acte de jurnalism, a spus: "Dacă [Clubul Correspondenţilor Străini din Hong Kong] sau reporterii din Hong Kong îmi pot oferi 100% garanţia că nu vor comite infracţiuni în conformitate cu această legislaţie, atunci pot face ce vor."

Ea a mai adăugat: "Această lege vizează doar patru tipuri de probleme urgente. Nu subminează drepturile şi libertăţile oamenilor din Hong Kong."

Cu o zi înainte de conferinţa ei de presă, opt persoane au fost arestate la un protest, unde manifestanţii au ţinut bucăţi de hârtie goale în mâini, la centrul comercial Kwun Tong. Au protestat împotriva ilegalizării sloganurilor independentiste, precum "eliberaţi Hong Kong, revoluţia vremurilor noastre".

În urma aprobării legii privind securitatea, cărţile de natură pro-democraţie au fost retrase din librării, anunţă The Guardian.

Impunerea legilor de la Beijing a fost criticată ca o constrângere alarmantă asupra libertăţilor oraşului semi-autonom.

Marţi, Daily Procuratorial Daily a anunţat că China a lansat un program special pentru creşterea numărului de poliţişti politici pentru menţinerea stabilitatăţii sociale.

Grupul de lucru ar " destructura toate tipurile de infiltrare, subversiune, sabotaj, activităţi teroriste violente, activităţi separatiste etnice şi activităţi religioase extreme", potrivit notelor de la o reuniune a guvernului comunist chinez.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb