POLIŢIA ROMÂNĂ: Au fost demarate procedurile privind extrădarea lui Florian Walter din Emiratele Arabe Unite

Elena Deacu
Anticorupţie / 15 iulie 2015

Autorităţile române au demarat procedurile în vederea extrădării în România a lui Florian Walter, patronul firmei Romprest, după ce acesta a fost localizat în Emiratele Arabe Unite.

Potrivit unui comunicat al IGPR, la data de 22 mai 2015, Poliţia Română prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Naţional Interpol a efectuat demersurile necesare în vederea localizării şi arestării în vederea extrădării a lui Florian Walter, pe numele căruia Tribunalul Prahova a emis un mandat de arestare preventivă.

În baza informaţiilor deţinute, la data de 29 mai, Poliţia Română a solicitat Biroului Central Naţional Interpol Abu Dhabi confirmarea prezenţei acestuia pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

La data de 2 iunie 2015, a fost primită confirmarea faptului că Walter Florian a fost arestat la solicitarea autorităţilor române şi se află la dispoziţia organelor judiciare din Emiratele Arabe Unite.

"Imediat, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Naţional Interpol a informat Tribunalul Prahova şi Ministerul Justiţiei, care au demarat procedurile în vederea extrădării", anunţă IGPR.

Comunicatul difuzat de IGPR vine după ce în presă au fost publicate miercuri informaţii conform cărora Florian Walter a primit rezidenţă în Emiratele Arabe Unite şi nu mai poate fi extrădat în România.

Florian Walter a fost pus sub acuzare de DIICOT fiind suspectat că, în perioada 2013-2014, a constituit şi coordonat un grup infracţional organizat, ce acţiona pe raza mai multor judeţe şi în municipiul Bucureşti, care a desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale "tip fantomă".

Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului este în valoare totală de 4.500.000 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb