Polonia şi Ungaria s-au opus includerii expresiei ''egalitate de gen'' în declaraţia summitului european de la Porto

G.B
Internaţional / 7 mai 2021

Polonia şi Ungaria s-au opus includerii expresiei ''egalitate de gen'' în declaraţia summitului european de la Porto

Polonia şi Ungaria s-au opus includerii expresiei ''egalitate de gen'' ('gender equality') în declaraţia pe care o vor adopta mâine liderii statelor UE la summitul european ce se desfăşoară începând de astăzi la Porto, Varşovia şi Budapesta iritând astfel din nou Bruxellesul, potrivit AFP şi Reuters, citate de agerpres.

Negociat în limba engleză de cele 27 de state membre ale UE, textul, menţiona iniţial promovarea ''egalităţii genurilor'', dar în declaraţia finală liderii europeni se angajează să promoveze egalitatea ''pentru fiecare individ''.

Cuvântul ''gen'' se regăseşte în continuare în text, dar cu referire de exemplu la diferenţele în materie de salarizare sau locuri de muncă.

''Polonia subliniază mereu cât de importantă este claritatea juridică. Trebuie să respectăm dispoziţiile tratatului. Tratatul Uniunii Europene face referire foarte clar nu la egalitatea de gen, ci la egalitatea între femei şi bărbaţi'', explică un responsabil polonez.

Opoziţia guvernelor conduse de Viktor Orban şi Mateusz Morawiecki faţă de menţiunea ''egalitate de gen'' se explică prin faptul că în opinia lor se creează astfel ''un spaţiu pentru drepturile LGBT, lucru faţă de care ele (Polonia şi Ungaria n.red) se opun ferm, întrucât afirmă că aceasta le-ar putea distruge ţesutul propriilor societăţi creştine'', precizează un diplomat european.

Polonezii şi ungurii ''au mereu această poziţie de principiu. Oricare ar fi textul (negociat în UE), dacă în el există o frază sau o expresie care să protejeze LGBT, ei sunt mereu împotrivă'', critică un alt diplomat european.

Guvernul conservator polonez susţine familia tradiţională şi se manifestă împotriva ''ideologiei LGBT'' şi ''ideologiei de gen'', mai multe municipalităţi din Polonia decretându-se ''zone libere de ideologia LGBT'', decizie în urma căreia Comisia Europeană a suspendat fondurile europene pentru aceste administraţii locale.

Parlamentul ungar a adoptat în decembrie o lege care împiedică adopţiile de către cuplurile de acelaşi sex şi a inclus în Constituţie definiţia familiei tradiţionale

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. admirabil ,zona libera de LGBT, unde s-a ajuns ;minoritati care obliga majoritatea la eforturi pentru restabilirea normalitatii...

    pai daca mergem asa cu drepturile LGBT ,in curand o sa avem drepturile traficantilor la infractiune , drepturile criminalilor la crima , exagerez dar e inspaimantator ce naste democratia interpretata... 

    PS

    Somnul ratiunii naste monstri..., bravo UE...cu drepturile cetatenilor care nu ies in strada sa ceara drepturi , ca nu au timp, trebuie sa munceasca sa aduca ceva acasa la copii, care au TATA si MAMA, nu "parteneri", ce facem, un ghid asa pe sub mana se poate? 

    1. Subscriu.In plus,ne conduc numai cretini,altfel nu ar veni cu asemenea chestii.

    Polonia și Ungaria au dreptate in ceea ce fac și ce spun in majoritatea cazurilor pentru că au conducători capabili!Bravo lor că nu se lasă conduși de alții.

    bruxellul a devenit o cloaca de bulangii si lesbiene si vor sa impuna aberatiile lor . eu nu cred ca majoritatea trebuie sa inghita fanteziile lor sexuale .

    Rusine "romanilor" care ne reprezinta. Canalii tradatoare de neam. Rusine dobitocilor vontanti USR-PLUS !

    Pentru ce au fost distruse Sodoma si Gomora?! Si nu parintele e cel mai des primul model al unui copil?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb