PONTA, LA CNN: "România este o poveste de succes, iar românii sunt cinstiţi"

V.B.
Internaţional / 21 mai 2014

Premierul Victor Ponta a declarat ieri seară pentru CNN că politicienii "extremişti şi populişti" ca Nigel Farage (preşedintele partidului UKIP) ar trebui să ştie că, în prezent, ţara noastră este o "poveste de success" în Uniunea Europeană, iar 99% dintre compatrioţii care muncesc în străinătate sunt cinstiţi şi înalt calificaţi.

Recent, Nigel Farage, liderul formaţiunii naţionaliste Partidul Independenţei din Marea Britanie (UKIP), a declarat pentru LBC că ar fi "îngrijorat" dacă alături de el s-ar muta imigranţi români, Farage amintind statisticile privind infracţiunile comise de conaţionalii noştri. Ulterior, Farage şi-a cerut scuze, motivând că ar fi fost obosit, dar, într-o scrisoare publică, s-a declarat în continuare deranjat de români şi a susţinut că 7% dintre reţelele de crimă organizată din Uniunea Europeană sunt constituite de compatrioţii noştri.

Ieri seară, întrebat cât l-au deranjat remarcile lui Farage, Ponta a răspuns că nu a fost deranjat, adăugând că, în ciuda afirmaţiilor europarlamentarului britanic, România este o poveste de succes în UE, iar Farage este "extremist şi populist".

Domnia sa a detaliat: "Nu sunt deranjat, ca să fiu sincer. Primii doi-trei ani ca membru al UE au reprezentat o experienţă dificilă pentru România din punct de vedere economic, social şi al competitivităţii, însă acum suntem ţara cu cea mai rapidă creştere economică din regiune, iar toţi politicienii, chiar şi extremişti şi populişti ca domnul Farage, ar trebui să ştie că suntem graniţa de est a UE şi a NATO şi suntem acum o poveste de succes care poată fi dată exemplu Ucrainei, Republicii Moldova, Georgiei drept cale de urmat, iar împreună putem fi mai puternici în faţa noi mişcării de tip Uniunea Sovietică".

Întrebat despre acuzele lui Nigel Farage, conform cărora 7% din reţelele de crimă organizată din UE sunt româneşti, Victor Ponta a replicat că 99% dintre muncitorii români din străinătate sunt cinstiţi: "Aş spune că 99% dintre românii care trăiesc în Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania sunt foarte cinstiţi, muncitori şi foarte bine calificaţi. Este păcat pentru România că pe aceşti tineri nu putem să-i ţinem aici în România - preferă să aibă o viaţă mai bună, salarii mai bune, condiţii de muncă mai bune acolo. Desigur, a da vina pe toată populaţia României, Bulgariei, nu are importanţă, a Ungariei, doar pentru a câştiga voturi, aşa cum face domnul Farage, este o politică lipsită de sens şi nu ajută în niciun fel societatea britanică sau europeană".

Şeful Executivului de la Bucureşti a adăugat că un astfel de atac din partea unui partid nu este neapărat rasist, ci populist, deoarece face apel la sentimentele primare ale cetăţenilor, care se tem de pierderea locurilor de muncă şi ţin la siguranţa zilnică.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dl.Ponta, ca si ceilalti politicieni si ca ceilalti sustinatori ai acestor oameni, nu prea traiesc in lumea reala, in ultimii 24 de ani. Oricum, ar trebui sa taca din gura sau sa se uite la televizor sa vada modul in care jurnalistii romani isi zugravesc propria civilizatie. Aceasta zugraveala ajunge si la jurnalistii straini si la curentul de opinie strain, in general. Se uita repede numarul mare de romani care-si platesc impozitele stand la coada si al celor care inghit toate ineptiile politicienilor, incercand doar sa traiasca de pe o zi pe alta. Intre timp, sponsorii acestor politicieni se protejeaza si fura in continuare. Iar justitia din ultimii 24 de ani le-a cantat in struna, ca si in prezent. Au mimat permanent diverse anchete, diverse acte de justitie, pentru a-si motiva functiile. Sistemul public este in continuare plin cu rudele lor si cu rudele tuturor celor 10.000 de ofiteri ai serviciilor secrete si ai altor departamente din MI si MApn. Insusi dl.Ponta este un politruc provenit din tagma aceasta, nu? Cum ar fi ca el sa-si recuze sustinatorii? Nu se poate. Asa ca strainii isi fac parerile dupa ceea ce le arata jurnalistii si politicienii lor, iar acestia le arata ce vad si ei in Romania, pe canalele de stiri. Iar acestea, ce sa mai zicem, sunt falimentare, pe sfert ajungand "teleshoping", restul complet manelizate, cu vechi jurnalisti concediati, cu noi jurnalisti agramati, cu editori care nu mai au intelepciune si si-au recuzat educatia primita, alegand programe cat mai "manelizate" si mai desucheate, mai prapastioase, ajungand sa ne arate toate banalitatile negative la stiri, ca "breaking news". Asa vedem noi, asa ne stabilim valorile, asa ne evalueaza si strainii, dar ce-om vrea, sa traga ei alte concluzii, cand noi insine suntem ipocriti cu noi insine?

    Cum naiba am ajuns noi sa luam exemplu si sa laudam prin proiect jurnalistic o domnita saraca dar cinstita, pentru ca a inapoiat un portofel, cand sunt atatea sute de mii de oameni batrani si tineri, care-si platesc impozitele stand la coada, demonstrand o cinste iesita din comun, chiar si in situatia in care sunt furati de catre politicieni, de catre administratorii Romaniei, de catre justitie, de catre institutiile armate si politienesti, permanent si se pare ireversibil? Am ajuns asa de ipocriti incat nici nu mai recunoastem aceste lucruri? Pai nu sunt cei de pana-n 70 de ani cei care au facut tot in Romania? Pe acestia si pe modul lor intelept de a trai cine-i lauda? Cine lauda valorile romanesti in jurnalele zilnice, la stirile zilnice? Cine se uita la televizor, pentru ca televizorul a inlocuit toate celelalte canale de stiri, chiar daca nu integral, vede banalitati negative, vede femei cat mai dezbracate, vede minciuna permanenta, continua si fara de rusine, vede politica in orice lucru care mai ajunge la telespectator, vede teleshoping din ce in ce mai des si mai indelungat, vede filme japoneze, spaniole, portugheze, braziliene, vede Tanar si nelinistit, vede din cand in cand sport fara valoare, adica fotbal romanesc, nu poate vedea meciurile importante pentru ca sunt pe Dolce sau pe Digi, nu poate vedea campionii nostri europeni sau mondiali la alte sporturi valoroase pentru ca TVR1 si TVR2 si-au redus importanta pentru ca alte televiziuni sa-si traga bani din reclame, pentru ca actionarii lor sunt Voiculescu, Sarbu, Burci, Paunescu, oameni care au "facut" revolutia si care sunt "purtatorii de cuvant" ai celorlalte valori ale revolutiei, Iliescu, Nastase, Popoviciu, Mitrea, Basescu, Tiriac, Niculae, Trita, Hrebenciuc si altii ale caror nume le sau nu prea le cunoastem, ca au stat dupa cortina in ultimii 24 de ani.

    Dar apare dl.Ponta, procuror, din randul justitiarilor nostri ultra-corupti, administrator protector al coruptiei generalizate din ultimii 24 de ani, sa dea cu tifla, a atat stie, strainilor, celor care saracii scriu si vorbesc si ei dupa cum le aratam noi lor. Vorbeste dl.Ponta despre romanii care au fugit din Romania? Pai au fugit tocmai de oameni ca dl.Ponta si restul ca el, care au condus in ultimii ani tara si care au administrat-o asa de bine de au fugit ei in alte tari, sa munceasca si sa castige rezonabil. Ar trebui sa taca dl.Ponta si sa nu se lege de altii, sa-si vada de ograda lui, sa minta mai putin si sa-si subtieze putin mai mult obrazul, poate da un exemplu si altora, sa se apuce sa-si asume putin raspunderea fata de romani. Pardon, n-o sa fie in stare, ca n-are nici el educatia necesara. Pentru asta trebuie studii si trebuie constiinta civica si nationala. Astea nu s-au invatat la scolile tip Stefan Gheorghiu. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb