Ponta vrea noul Cod Fiscal în Guvern până pe 20 februarie

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 22 ianuarie 2015

Ponta vrea noul Cod Fiscal în Guvern până pe 20 februarie

Premierul Victor Ponta i-a cerut ieri, ministrului Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, să prezinte spre primă lectură în Guvern, până pe 20 februarie, proiectele privind noul Cod fiscal şi Codul de procedură fiscală.

Premierul a declarat în şedinţa de Guvern: "Soluţia de durată este noul Cod fiscal, în care vom îndrepta multe alte aberaţii din legislaţia fiscală, care vin din urmă. Şi putem să rezolvăm şi problema farmaciştilor, care acum sunt sau nu sunt, într-un fel, impozitaţi, şi a transportatorilor, unde iarăşi s-a creat foarte multă instabilitate, a drepturilor de autor. Vreau să terminăm o dată cu drepturile de autor, să nu mai trimitem oamenii în instanţe să se judece cu ANAF-ul, vreau să scrie foarte clar în Codul fiscal".

Ponta le-a transmis membrilor cabinetului, potrivit Agerpres, să se alăture eforturilor ministrului de Finanţe şi să participe la elaborarea noului Cod fiscal:

"Ministrul de Finanţe este cel care lucrează, dar fiecare aveţi domenii... Să ştiţi că sunt medici care au un anumit regim juridic şi lucrează ca persoane fizice autorizate. Domnule ministru (Ioan Rus - n.r.), atenţie la transportatori... la profesorii care au alte tipuri de contracte. Vreau să facem în Codul fiscal să ştie foarte clar toată lumea, de la 1 ianuarie 2016, aşa, pe înţelesul oricui are 10 clase, ce taxe plăteşte. Şi să nu mai vină ANAF-ul peste trei ani, peste cinci ani, peste şapte ani, să înceapă să recalculeze din urmă tot fel de lucruri. Deci, acesta este proiectul cel mai important. Şi vă rog, 15 februarie, cel mai târziu 20 februarie, domnul ministru (Darius Vâlcov - n.r.) să veniţi în primă lectură cu noul Cod fiscal şi Codul de procedură fiscală. Sigur, îl trimitem în Parlament, încercăm să avem dialog, dacă vor cei din Opoziţie să avem dialog - dacă nu vor să avem dialog, îl adoptăm. Şi facem lucrurile cum trebuie", a mai declarat premierul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Festina lente!

    Oricind se poate face ceva mai bine. Intr-o perioada grea TVA a fost marit de la 19 la 24%. Tot face pomeni unora si altora, ca profesorilor, ba medicilor, ba...; tot vrei sa faci dreptate si sa inlaturi "nedreptatile trecutului", acum ai ajuns la concluzia ca eliminarea pensiilor si salariilor speciale si nesimtite si vrei din nou, fara nici o jena, sa le introduci, unora si altora, pe alese! N-ai vrea tu sa indrepti o nedreptate facuta tuturor, adica sa readuci TVAul la 19%?  

    Sau consideri ca cel mai corect este sa lasi aceasta taxa unde este, sa plateasca tot amaritul! si cu banii rezultati sa faci pensii si salarii special de nesimtite? Pentru nesimtitii neamului!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb