Portofoliul Vodafone România a depăşit 9,1 milioane de clienţi

Laura Boico
Companii / 22 iulie 2016

Veniturile din servicii înregistrate de Vodafone România în trimestrul încheiat la 30 iunie au atins 173,9 milioane de euro, în creştere cu 4,2% faţă de perioada similară a anului precedent, în termeni organici, potrivit rezultatelor financiare ale companiei remise redacţiei.

Numărul abonaţilor Vodafone România a ajuns, în perioada de referinţă, la 9.159.281, în creştere cu 357.691 raportat la aceeaşi perioadă a anului precedent. Din numărul total de clienţi raportat, 8.487.782 sunt utilizatori ai serviciilor mobile.

Astfel, venitul mediu pe utilizator (ARPU) mobil al Vodafone România a ajuns la 6,1 euro în cele trei luni încheiate la 30 iunie 2016.

La jumătatea acestui an, abonaţii serviciilor Vodafone reprezentau 41% din baza de clienţi, iar utilizatorii Cartelei Vodafone - 59%. Numărul utilizatorilor serviciilor pre-plătite a scăzut cu 0,3 puncte procentuale faţă de trimestrul anterior.

Conform sursei citate, consumul de date mobile în trimestrul încheiat la 30 iunie 2016 a fost de 15,480 TB, crescând cu 105,3%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Acesta a fost generat o rată crescută de penetrare a smartphone-urilor în baza de utilizatori, de 6,4 puncte procentuale în trimestrul încheiat la 30 iunie 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Rezultatele înregistrate în acest trimestru ne confirma interesul clienţilor noştri pentru utilizarea datelor pe smartphone, cu o mărire a ratei de penetrare a smartphone-urilor ce s-a reflectat într-o creştere a traficului de date cu mai mult de 100% faţă de perioada similară a anului trecut. Continuăm să inovăm în materie de oferte comerciale pentru a oferi clienţilor noştri cea mai bună experienţă şi conţinut relevant prin intermediul Supernet 4G, prima reţea garantată din România şi certificată Best in Test pentru voce şi date la nivel naţional. Stimulăm tendinţele industriei şi anticipăm nevoile clienţilor noştri persoane juridice, oferindu-le soluţii eficiente IT&C pentru a-şi dezvolta afacerile", a declarat Ravinder Takkar, preşedinte & CEO al Vodafone România.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone are divizii în 26 de ţări, 56 de reţele partenere în întreaga lume şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. La 30 iunie 2016, Vodafone avea 465 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 13,7 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix.

Vodafone România raportează rezultatele financiare în funcţie de anul fiscal britanic, care începe la 1 aprilie şi se încheie la 31 martie. Rezultatele raportate astăzi corespund primului trimestru al anului financiar în curs, 2016-2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb