"Prada" a primit aprobarea pentru listarea la Hong Kong

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 mai 2011

Casa de modă italiană distribuie îmbrăcăminte şi accesorii de lux sub mărcile Prada, Miu Miu, Church"s şi Car Shoe.

Casa de modă italiană distribuie îmbrăcăminte şi accesorii de lux sub mărcile Prada, Miu Miu, Church"s şi Car Shoe.

Casa de modă de lux "Prada" SpA, din Italia, a obţinut aprobarea Bursei de Valori din Hong Kong pentru lansarea unei oferte publice iniţiale de 2 miliarde dolari, spun surse apropiate situaţiei, citate de presa străină.

Conform acestora, data probabilă de listare este 24 iunie, iar oferta este administrată de "Intesa Sanpaolo" SpA, "Credit Agricole" SA, "Gold­man Sachs Group" Inc. şi "UniCredit" SpA. "Prada" ar putea începe să preia cererile pentru oferta de acţiuni la data de 6 iunie.

Oficialii "Prada" nu au făcut vreo declaraţie în legătură cu oferta publică.

Compania italiană şi-a amânat încă din 2008 listarea din cauza condiţiilor dificile de piaţă. Compania este controlată de directorul executiv Patrizio Bertelli, soţia sa, Miuccia Prada, şi familia acesteia.

În 2010, "Prada" a obţinut un profit net mai mult decât dublu faţă de anul precedent. Câştigul a însumat 250,8 milioane de euro şi s-a bazat pe rezultatele de pe pieţele din zona Asia-Pacific, unde vânzările companiei au sporit cu 63%. Vânzările totale ale "Prada" au crescut cu 31% anul trecut, la 2,05 miliarde euro.

"Prada" urmează altor companii europene, printre care "L"Occitane International" SA din Franţa, în listarea pe piaţa din Hong Kong, care a avut un volum record de tranzacţii în 2010. Volumul total al titlurilor transferate la Hong Kong (inclusiv acţiunile) a atins recordul maxim istoric de 34.990 miliarde în 2010, potrivit cifrelor bursei. Media zilnică a titlurilor tranzacţionate pe aceas­tă piaţă a fost, de asemena, record: 140,53 miliarde. Recordul precedent a fost stabilit în 2008, când volumul total al tranzacţiilor a atins 27.100 miliarde acţiuni, iar media zilnică a fost de 110,63 miliarde titluri.

Piaţa din Hong Kong a atras, anul trecut, sume record: 789,5 miliarde dolari HK (101,6 miliarde dolari SUA), din care 412,2 miliarde dolari HK din oferte publice iniţiale, conform datelor "Hong Kong Exchanges & Clearing" Ltd. Cea mai valoroasă ofertă publică iniţială a fost lansată de "AIA Group" Ltd. (divizia asiatică a companiei americane de asigurări AIG). Aceasta a atras 20,5 miliarde dolari SUA în octombrie 2010 şi a fost cea mai mare ofertă din istoria Bursei din Hong Hong.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb