"Prada" s-ar putea lista la Hong Kong, anul viitor

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 octombrie 2010

"Prada" s-ar putea lista la Hong Kong, anul viitor

Casa de modă italiană "Prada" SpA analizează lansarea unei oferte publice iniţiale la Bursa din Hong Kong în primul semestru din 2011, potrivit unor surse anonime, citate de presa străină.

"Prada", care a renunţat la lansarea unei oferte de patru ori în ultimii zece ani, ar putea obţine mai mulţi bani din lis­tarea la Hong Kong, decât la Milano, în condiţiile în care investitorii individuali sunt mai activi în Asia. Conform surselor menţionate, "Prada" ar putea angaja luna viitoare câteva bănci pentru această tranzacţie, iar decizia finală privind listarea ar putea fi luată până la sfârşitul acestui an.

Referitor la o eventuală listare, reprezentanţii companiei italiene au declarat doar că "Prada continuă să monitorizeze condiţiile de piaţă".

Presa internaţională arată că "Prada" analizează situaţia comenzilor pentru colecţia sa de primăvară-vară 2011, după care va decide dacă va merge mai departe cu listarea.

Compania cu sediul în Milano ar putea avea vânzări de 2 miliarde euro (2,75 miliarde dolari) în 2010, respectiv câştiguri înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (Ebitda) de 450-500 de milioane de euro, mai spun sursele care anticipează listarea.

În semestrul fiscal încheiat în 31 iulie, "Prada" şi-a majorat de mai bine de două ori Ebitda, la 225,2 milioane de euro. Vânzările companiei au crescut cu 29%, la 936,5 milioane de euro, cel mai important avans fiind consemnat în Asia: +47%. "Prada" şi-a redus datoriile şi a deschis noi magazine în Asia, în condiţiile în care industria produselor de lux se redresează. Debitele companiei însumau 485 milioane de euro la finele lui 2009. În luna septembrie, compania a anunţat că şi-a îmbunătăţit poziţia financiară netă.

"Prada", companie controlată de directorul executiv Patrizio Bertelli, soţia sa - Miuccia Prada, şi familia acesteia, a abandonat planurile de listare în 2008, din cauza condiţiilor dificile de pe pieţele acţiunilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb