Precizări ale Ministerului Mediului

C.P.
Macroeconomie / 6 iulie 2010

Ministerul Mediului şi Pădurilor dezminte, printr-un comunicat de presă remis redacţiei, informaţiile apărute în mass-media, legate de fondurile alocate prin trei hotărâri de guvern, fonduri care nu ar fi fost utilizate pentru lucrări de apărare împotriva inundaţiilor, ci ar fi fost dirijate spre alte investiţii, dar şi informaţii privind fondurile obţinute pentru lucrări de apărare împotriva inundaţiilor prin programele BDCE 4 şi BDCE 5, care ar fi fost utilizate de Ministerul Finanţelor Publice pentru acoperirea deficitului bugetar.

Comunicatul precizează: "Suma de 8 milioane euro reprezintă totalitatea fondurilor alocate prin cele trei hotărâri de guvern - 833, 834 si 835, pentru cele trei bazine hidrografice care au fost afectate de inundaţiile din 2008: Somes-Tisa, Prut si Siret. Fondurile alocate prin aceste hotărâri de guvern au fost utilizate pentru obiectivele pentru care au fost alocate şi nu au fost redirijate spre alte investiţii. [...]

Prin BDCE IV a fost finanţat proiectul privind apărarea împotriva inundaţiilor în zona de Sud-Vest a României.

Programul cuprinde 10 obiective de investiţii din zona de Sud-Vest care a fost afectată de inundaţiile din 2005-2006. Din cele 10 investiţii prevăzute în program, 8 investiţii au fost finalizate, iar două dintre ele se apropie de finalizare, având ca stadiu de execuţie şi decontare a cheltuielilor 98%, respectiv, 97,5%.

Subliniem că programul de investiţii pornit în urma inundaţiilor din 2005 nu a fost stopat după 2008. Pentru aceste investiţii au fost prevăzute în 2009, 648.224.000 lei de la bugetul de stat şi de la BDCE, iar în 2010, sunt alocate la ora actuală 642.720.000 lei de la buget şi de la BDCE.

Pe lângă aceste fonduri, din 2010, sunt alocate pentru astfel de lucrări 430 de milioane de lei din Fondul de Mediu, sumă care va asigura finanţare pe o perioadă de trei ani.

În urma acestor inundaţii, în perioada următoare, vom face o prioritizare a lucrărilor de urgenţă care trebuie realizate pentru evitarea altor inundaţii şi vor fi alocate sumele necesare."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb