"Preh Automotive" vrea să îşi dubleze cifra de afaceri anul viitor

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 5 octombrie 2010

"Preh Automotive" vrea să îşi dubleze cifra de afaceri anul viitor

După ce la inaugurare avea doar 40 de angajaţi, compania vrea să ajungă la 350 de salariaţi la finele lui 2011

Compania "Preh Automotive" din Ghimbav, subsidiara concernului german "Preh", producător de sisteme de comandă, acţionare şi control pentru autovehicule, a ajuns, la numai un an de existenţă, de la 40 la 190 de angajaţi. Mihaela Forgaciu, directorul general al companiei, spune că până la finele anului viitor, numărul angajaţilor va ajunge la aproximativ 350. "Anul acesta am crescut salariile cu 10% şi estimăm ca anul viitor să le majorăm cu acelaşi cuantum", a apreciat sursa citată.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri a companiei, Forgaciu estimează ca în acest an să atingă 20 de milioane de euro, în timp ce estimarea pentru anul viitor este de 38 de milioane de euro. "Noi fabricăm butoane multifuncţionale pentru volane, dar şi diverse sisteme de comandă pentru faruri, de exemplu", ne-a declarat Forgaciu. Principalii clienţi ai companiei sunt Volkswagen şi Audi, iar, de anul viitor, vor fi produse sisteme de comandă şi pentru Daimler.

Investiţia iniţială realizată de germanii de la "Preh" în fabrica din Parcul Industrial Braşov, de la Ghimbav, se cifrează la 3 milioane de euro. Fabrica "Preh" ocupa la început o suprafaţă de 4.700 de metri pătraţi, dar estimările iniţiale conduceau la creşterea suprafeţei ce urma să fie închiriată aici până la 11.000 de metri pătraţi.

Pe plan mondial, Grupul "Preh" are 2.000 de angajaţi în locaţiile din Germania, Portugalia, Franţa, Mexic, USA, China şi România. Sediul central se găseşte în Bad Neustadt Saale - Germania. Compania a fost fondată în anul 1919 şi a realizat în anul 2008 o cifră de afaceri de peste 300 milioane de euro. Activităţile de dezvoltare şi tehnologiile de la Preh se concentrează pe soluţii mecatronice inteligente pentru constructori renumiţi de vehicule. Aproximativ 90% din cifra de afaceri realizată în 2008 a venit din sectorul auto.

O mare parte din accesoriile auto ale maşinilor europene se fabrică la Braşov, aici mai fiind prezente cu fabrici şi companiile Autoliv şi Draexlmaier.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb