PRELUÎND "TORO", "Generali" îşi majorează cu 6% cota pe segmentul asigurărilor non-viaţă

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 iunie 2006

Compania italiană de asigurări "Assicurazioni Generali", cea mai mare din ţară, oferă 3,9 miliarde de euro (4,9 miliarde de dolari) în numerar pentru achiziţia "Toro Assicurazioni", urmărind astfel să devină un lider pe piaţa asigurărilor de proprietăţi şi accidente. În faza iniţială, "Generali" va prelua de la compania "De Agostini" 56% din "Toro Assicurazioni", la un preţ de 21,20 euro/titlu, adică 2,2 miliarde de euro în total. Preţul este cu 27% mai mare decît cursul de închidere al acestor titluri la data de 23 iunie. Compania beneficiază de o opţiune în baza căreia va putea prelua încă 10% de la "De Agostini". Restul va fi cumpărat la acelaşi preţ de la ceilalţi acţionari, care îşi vor înstrăina acţiunile prin Bursa de Milano.

Achiziţia "Toro" va fi finanţată cu 1,7 miliarde de euro alocate anterior pentru răscumpărarea de acţiuni, cu 700 de milioane de euro care nu au fost utilizaţi la achiziţia de cote ale acţionarilor minoritari, iar 1,2 miliarde de euro vor proveni dintr-o emisiune de obligaţiuni.

Directorul executiv al "Generali", Giovanni Perissinotto, a declarat că societatea intenţionează să-şi dubleze cota pe piaţa italiană a asigurărilor retail. "Cu această tranzacţie ne consolidăm poziţia în Italia şi ţintim să devenim lideri pe asigurările non-viaţă", a afirmat Perissinotto.

Reţeaua "Toro" cuprinde 1458 de agenţi de asigurări şi a obţinut un profit net de 334 milioane de euro în 2005. Prin achiziţia "Toro", "Generali" va avea o cotă de 22% pe segmentul asigurărilor non-viaţă, de la mai puţin de 16% anterior preluării.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb