PREMIERĂ ÎN ULTIMII 14 ANI Grevă în sectorul public din Germania

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 februarie 2006

Angajaţii din sectorul public german au intrat ieri în grevă pentru prima oară în ultimii 14 ani, protestînd faţă de planurile autorităţilor de a-i determina să lucreze peste program, fără să fie plătiţi. Greviştii, de la gunoieri, personalul îngrijitor din spitale, pînă la educatori, sînt din regiunea Baden-Wuerttemberg, în care lucrează peste 200.000 de persoane în sectorul public, potrivit anunţului făcut de cel mai mare sindicat din ţară, Ver.di.

"Strategia noastră este să determinăm cît mai multe persoane să înceteze lucrul, să iasă în stradă în fiecare zi, astfel încît să crească presiunile asupra angajatorilor", declară Ralf Berchtold, purtător de cuvînt al filialei Ver.di din Baden-Wuerttemberg. Acesta a adăugat: "Vom continua să protestăm pe perioada primei runde de negocieri cu statul şi ne vom opri doar dacă vom primi o ofertă acceptabilă".

Autorităţile locale şi regionale din Germania vor să extindă săptămîna de lucru la 40 de ore, de la 38,5, fără vreo plată suplimentară, urmărind să diminueze cheltuielile bugetare. Deficitul bugetar al Germaniei a depăşit limitele prevăzute de regulile Uniunii Europene în fiecare an, începînd cu 2002. Ver.di a respins planurile autorităţilor, considerînd că ele vor determina disponibilizări. "Săptămîna de lucru de 40 de ore înseamnă reducerea locurilor de muncă, astfel că fiecare persoană va trebui să lucreze mai mult", declară unul dintre grevişti, adăugînd că absolut nimeni nu crede că municipalităţile nu vor elimina locuri de muncă odată ce va fi extinsă săptămîna de lucru.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb