PREMIERUL NICOLAE CIUCĂ: "Pragul de consum de 300 kilowaţi pe lună ar putea fi diminuat cu 15%"

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică #Energie / 1 septembrie 2022

"Pragul de consum de 300 kilowaţi pe lună ar putea fi diminuat cu 15%"

Pragul de consum lunar, de 300 kilowaţi pe lună, privind compensarea facturilor şi plafonarea preţurilor din energie, ar putea fi diminuat cu 15%, pentru a răspunde cerinţelor Comisiei Europene privind reducerea consumului, a afirmat, ieri, prim-ministrul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, după şedinţa Biroului Politic Naţional al liberalilor.

"Am primit atât planul de iarnă, cât şi datele pe care le-am solicitat de la Ministerul Energiei, de la ANRE, de la OPCOM, de la Ministerul Finanţelor şi de la Consiliul Concurenţei. PNL susţine plafonarea preţurilor la energie şi vom merge pe valorile din OUG 27/2022. Am analizat şi susţinem supraimpozitarea pe tot lanţul fiind incluşi traderii şi furnizorii din piaţa de energie. Nu am cifrele în momentul de faţă. Impozitarea în energie poate să fie şi de 100%. Este foarte posibil ca în funcţie de impactul bugetar să avem în vedere o diminuare cu 15%, aşa cum a cerut UE, a pragului de consum până la care se face reducerea. Cei 300 kilowaţi ar putea fi diminuaţi cu 15%", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

În privinţa sumelor care vor fi colectate din supraimpozitare, şeful Guvernului a arătat că acestea vor fi cheltuite pentru consolidarea rezilienţei energetice şi pentru plata compensării facturilor populaţiei şi IMM-urilor.

"Există o decizie clară: banii sunt destinaţi pentru compensarea preţului la energie şi pentru consolidarea rezilienţei energetice. (...) Simulările pe sume făcute de ANRE în momentul de faţă sunt pe indicatori care nu au fost confirmaţi de plata completă a compensării la energie pe o lună întreagă după intrarea în vigoare a OUG 27/2022. Adică luna aprilie nu este încă închisă", a afirmat Nicolae Ciucă.

El a precizat că preţul actual la energie din ţara noastră a fost cauzat de închiderea temporară, pentru revizii, a două-trei grupuri energetice, ceea ce a dus la un vârf de import de 2000 Megawaţi şi, din cauza cererii mari, preţul plătit de autorităţile centrale a fost şi el pe măsură, adică ridicat.

Ordonanţa de urgenţă care va regla lucrurile din piaţa de energie din ţara noastră ar urma să fie adoptată în şedinţa de guvern de astăzi, după ce documentul a fost analizat aseară în grupurile de lucru din cadrul comitetului interministerial.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Nu impozitarea este problema, pretul umflat este problema. Pretul trebuie coborat un pic, atunci profitul este mai mic si nu trebuie suplimentar impozitat. Oricum valoarea impozitului o sa fie suportat de consumator si in final stim ca impzitele sunt greu de "adunat" de la firmele mari si iaras trebuie angajat cineva care sa urmaresca daca s-au platit impozitele sau nu si asa mai departe. Daca se scade pretul populatia beneficiaza de scaderi, daca se impoziteaza atunci cativa politicieni beneficieaza de sumele respective. Oare cáre varianta este mai buna?

    Reglementarea ,, Plafonării " : sus ,sus ștacheta prețuli

    Bai ciuca,

    Nu vreau sa imi reduci tu pragul de consum pentru ca sunt multi cetateni care se incalzesc doar electric.... NU SI GAZE. Prin urmare, aceasta categorie foarte numeroasa de cetateni NU FOLOSESC CELE DOUA PRAGURI, de curent si de gaz. Ci doar un singur prag, pe cel electric. Nu consuma aproape deloc gaze (doar pentru aragaz). Gaseste o metoda mai inteligenta sa combini subventia fie pentru gaze, fie pentru curent, fie pentru ambele. 

    1. Lasa l sa reduca totul ca la iarna o sa fie bine si pentru el si pentru noi..

    UE nu a IMPUS 15% REDUCERE ci a RECOMANDAT,

    ar intra in OBLIGATIE in caz de CRIZA MAJORA,

    care va fi anuntat la NEVOIE.  

    1. Pai si vrei ca slugoi nostri sa nu se remarce.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb