Premierul olandez Mark Rutte denunţă "o postare de prost gust" a omologului sloven Janez Jansa

J.P.
Internaţional / 15 octombrie 2021

Premierul olandez Mark Rutte denunţă "o postare de prost gust" a omologului sloven Janez Jansa

Premierul olandez Mark Rutte l-a atacat joi pe omologul său sloven Janez Jansa pentru o postare pe Twitter pe care a calificat-o ca fiind de "prost gust" pentru că invoca o teorie a conspiraţiei fără temei şi l-a convocat pe ambasadorul Sloveniei la Haga, informează AFP, citat de Agerpres.

Premierul sloven Janez Jansa, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, a postat pe Twitter o fotografie în care apar mai mulţi europarlamentari olandezi pe care i-a calificat ca fiind "marionete" ale bogatului om de afaceri George Soros.

"Tweet-ul de prost gust al lui Janez Jansa despre europarlamentari. Îl condamn în termenii cei mai fermi", a scris pe Twitter Mark Rutte.

"Guvernul tocmai a transmis acelaşi sentiment ambasadorului sloven la Haga", a adăugat premierul Rutte, care a avut recent o serie de dezacorduri cu lideri din Europa Centrală.

O delegaţie a Parlamentului European, din care face parte şi olandeza Sophie in 't Veld, s-a deplasat în Slovenia pentru a discuta despre îngrijorările legate de libertatea presei şi de statul de drept.

În fotografia publicată de premierul sloven Jansa, George Soros - o figură detestată de teoreticienii conspiraţiei de extremă dreapta şi de antisemiţii europeni - apărea alături de mai mulţi europarlamentari. Printre ei se afla şi Hans van Baalen, membru al partidului VVD al premierului olandez Mark Rutte, care a murit în luna aprilie la vârsta de 60 de ani.

Postarea lui Jansa pare să fi fost ştearsă în cursul serii de joi.

Cu toate acestea, prim-ministrul Sloveniei a postat o serie de tweet-uri adresate omologului său olandez, cu referire în special la asasinarea din iulie, la Amsterdam, a jurnalistului specializat în dosare penale, Peter R. De Vries.

"Ei bine, Mark, nu pierde timpul cu ambasadorii şi cu libertatea presei în Slovenia. Cu Sophie in 't Veld, protejaţi-vă jurnaliştii de crimele din stradă ", a scris Jansa.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. adevarul supara , chiar doare dupa cum a sarit antipaticul rutte

    Premierul Sloveniei chiar spune adevarul, pt ca pedofilul Rutte(fapt dovedit si apoi musamalizat) si poponarii aia din grupul lui, nu sunt altceva decat niste sclaveti de-ai lui Soros, care de altfel, ii si finanteaza si ii sustine mediatic si prin jocuri politice, ca sa-i nenoroceasca in continuare pe olandezi, si asa nenorociti de soarta prin viciile si perversiunile lor de tot felul!

    Afirmația "George Soros - o figură detestată de ... antisemiţii europeni" e falsă.

    De fapt Soros e un veritabil dușman al statului Israel. Faptul că s-a născut într-o familie evreiască e irelevant. De mic, în Ungaria hortystă, Soroș i-a deposedat fără scrupule pe evrei de casele și bunurile pe care le dețineau în timp ce colabora cu naziștii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb