PRESA DIN UCRAINA

PRESA DIN UCRAINA

Internaţional #Adevărul - prima victimă / 2 - 30 iulie 2022

Actualizare 15:17- Ministerul Politicii Agrare: Cereale pentru export depozitate în portul Odesa, lovite de ruşi

Kiev.Ukrinform.23.07.2022- Cereale, pregătite pentru a fi trimise la export în viitorul apropiat, sunt depozitate în portul Odesa, care a fost lovit astăzi cu rachete ruseşti.

"Nu voi preciza volumul, pentru că Ministerul Infrastructurii se ocupă de încărcătură. Urma să facem mâine sau poimâine primele transporturi", a declarat pentru Suspilne serviciul de presă al Ministerului Politicii Agrare şi Alimentaţiei din Ucraina.

După cum s-a raportat, în dimineaţa zilei de 23 iulie, Federaţia Rusă a lovit Odesa cu patru rachete. Portul de Comerţ Maritim Odesa a fost lovit.

---

Actualizare 21:12 Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu miniştrii de externe ai Austriei şi Republicii Cehe

Kiev-Ukrinform-20.07.2022- Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, s-a întâlnit cu ministrul federal pentru afaceri europene şi internaţionale al Austriei, Alexander Schallenberg, şi cu ministrul afacerilor externe al Republicii Cehe, Jan Lipavský.

"Vă mulţumim pentru atitudinea dumneavoastră sinceră şi solidaritatea cu oamenii noştri, pentru sprijinul puternic de apărare şi pentru ajutorul umanitar. Apreciem că sunteţi alături de Ucraina în lupta noastră pentru libertate", a scris Zelensky pe Telegram .

Serviciul de presă al şefului statului informează că Zelensky a mulţumit Austriei şi Cehiei pentru sprijinirea deciziei de a acorda Ucrainei statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

Actualizare 19:31- Volodimir Zelenski: "Ucraina menţine stabilitatea instituţiilor statului pe fondul războiului"

Kiev-Ukrinform-17.07.2022- În ziua adoptării Declaraţiei suveranităţii de stat a Ucrainei, preşedintele Volodimir Zelenski a subliniat că Ucraina a reuşit să menţină stabilitatea instituţiilor statului în timpul războiului.

"În timpul unui astfel de război, am putut obţine statutul de candidat la UE. Am menţinut stabilitatea instituţiilor publice. Sistemul de energie a fost reconstruit pentru a funcţiona în reţeaua electrică a continentului european. Toate procesele logistice din stat - militare şi economice - au fost recanalizate", a spus preşedintele Ucrainei.

Potrivit lui Zelenski, important este ca ucrainenii să menţină unitatea internă, depăşind conflictele şi contradicţiile care le împiedicau în trecut.

---

Actualizare 19:15- Ucraina semnează un acord cu UE pentru a participa la programul EU4Health

Kiev-Ukrinform-15.07.2022-Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, şi ministrul ucrainean al sănătăţii, Viktor Liashko, au vizitat unităţi sanitare din Lviv şi au semnat Acordul dintre Ucraina şi Uniunea Europeană privind participarea la Programul EU4Health.

"Astăzi am realizat un alt eveniment de hotar pentru Ucraina. Am semnat Acordul EU4Health, permiţând sistemului de sănătate al Ucrainei să se integreze în spaţiul european. Prin munca şi angajamentul nostru, am arătat că suntem europeni şi că avem valori europene. Astăzi, Europa a arătat încă o dată că ne consideră o familie", a spus Liashko.

Potrivit lui Kyriakides, acest acord este un alt pas pentru aprofundarea parteneriatului dintre UE şi Ucraina.

---

Actualizare 18:47- Ucraina va primi un împrumut fără dobândă de 200 de milioane de euro din Italia

Kiev-Ukrinform-13.07.2022- Cabinetul de miniştri al Ucrainei a sigilat o rezoluţie privind strângerea unui împrumut fără dobândă de 200 de milioane de euro din Italia.

După cum informează Ministerul Finanţelor al Ucrainei, Guvernul a adoptat ieri o rezoluţie "cu privire la împrumuturile publice externe în 2022 prin obţinerea de împrumuturi de la Guvernul Republicii Italiene reprezentat de Ministrul Economiei şi Finanţelor al Republicii Italiene" urmărind strângerea unui împrumut fără dobândă de 200 de milioane de euro din Italia prin contul administrativ al FMI.

Fondurile vor fi transferate la bugetul de stat al Ucrainei pentru finanţarea salariilor personalului didactic din instituţiile de învăţământ secundar general.

---

Actualizare 10:31- Ucraina cere drone FlyEye Poloniei

Kiev-Ukrinform-11.07.2022- Ucraina negociază cu Polonia să primească drone FlyEye care să fie folosite de Forţele Armate şi Serviciul de Grăniceri, a declarat Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Denys Monastyrskyi.

În timpul unei întâlniri cu omologul său polonez Mariusz Kaminski, Monastyrskyi s-a concentrat pe problemele cooperării poliţieneşti în urma unei serii de vizite importante în Ucraina ale reprezentanţilor poliţiei şi ai serviciului de salvare polonez în ultimele săptămâni. El a adăugat că Polonia oferă asistenţă semnificativă poliţiei ucrainene, salvatorilor şi poliţiştilor de frontieră.

"Acum, în mod concret, una dintre misiunile pe care le discut prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne este furnizarea de drone FlyEye speciale, foarte scumpe, care vor ajuta armata noastră din Ucraina", a spus Monastyrskyi.

---

Actualizare 19:55- UE trimite poliţiştilor de frontieră ucraineni echipament individual de protecţie în valoare de aproape 1 milion de euro

Kiev-Ukrinform-08.07.2022- Uniunea Europeană a predat Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei echipament individual de protecţie în valoare de 977.000 de euro.

"Ca parte a sprijinului UE pentru consolidarea managementului integrat al frontierei în Ucraina, poliţiştii de frontieră au primit echipamente de protecţie personală, inclusiv căşti şi veste antiglonţ, pentru o sumă totală de peste 977.000 euro", a scris Serviciul de Grăniceri de Stat pe Telegram.

Se observă că în prezent se desfăşoară achiziţii pentru a satisface alte nevoi ale serviciilor, inclusiv achiziţionarea de echipamente individuale de protecţie suplimentară, generatoare diesel şi camere foto.

---

Actualizare 13:25- Zelenski semnează decrete pentru a oferi premii de stat soldaţilor ucraineni

Kiev-Ukrinform-07.07.2022- Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat trei decrete privind acordarea premiilor de stat apărătorilor Ucrainei. Decretele relevante au fost publicate pe site -ul şefului de stat.

Preşedintele a semnat decretul nr. 470/2022 prin care se acordă premii pentru 63 de militari ucraineni, unul dintre ei postum.

Potrivit celui de-al doilea document cu nr.471/2022, premiile de stat au fost acordate unui număr de 198 de militari, dintre care 63 postum. De asemenea, decretul nr.472/2022 prevede acordarea de premii pentru încă 50 de militari ucraineni.

---

Actualizare 20:38- Denys Shmyhal: "Irlanda ar putea fi lider în procesul de recuperare a Ucrainei"

Kiev-Ukrinform-06.07.2022- Premierul ucrainean, Denys Shmyhal, a declarat, la o întâlnire cu premierul irlandez Micheal Martin, că Irlanda poate deveni unul dintre liderii viitorului proces de redresare a Ucrainei.

"Irlanda poate deveni unul dintre liderii în viitorul proces de redresare a Ucrainei. Am discutat astăzi despre acest aspect cu prim-ministrul Irlandei, Micheal Martin. Am subliniat că este important să găsim un model comun de asigurare a riscurilor militare pentru afaceri care să decidă să investească în Ucraina şi să implementeze proiecte aici. Acest lucru va contribui la funcţionarea economiei, la crearea de locuri de muncă şi la întoarcerea oamenilor la casele lor", a spus Shmyhal.

Premierul a mulţumit, de asemenea, Irlandei pentru sprijinul său cuprinzător şi pentru că a stat alături de poporul ucrainean.

---

Actualizare 19:06- Volodimir Zelinski: "Rusia a distrus aproximativ 80.000 de clădiri în Ucraina"

Kiev-Ukrinform-04.07.2022- Armata rusă a distrus aproximativ 80.000 de clădiri în Ucraina de la începutul invaziei ruse, inclusiv peste 2,1 mii de instituţii de învăţământ şi aproximativ 800 de unităţi sanitare, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul discursului său la Conferinţa pentru Recuperarea Ucrainei.

"Agresiunea Rusiei este încă în curs de desfăşurare, iar aproximativ 80.000 de clădiri au fost deja ruinate, ceea ce reprezintă o suprafaţă de zeci de milioane de metri pătraţi. Privind astfel de pierderi, trebuie să vedem nu doar zidurile sparte, biserica distrusă, holurile sau încăperile incendiate, ci milioane de vieţi umane care nu vor mai fi niciodată la fel ca înainte", a menţionat Zelenski.

Acesta a vorbit şi despre distrugerea sistemică a zonelor rezidenţiale din aşezările ucrainene de către trupele ruse şi teroarea continuă a Rusiei împotriva civililor.

---

Actualizare 14:53- UCAB: Ucraina creşte exporturile agricole cu 30% în iunie

Kiev-Ukrinform-03.07.2022- Ucraina a exportat 2,7 milioane de tone de produse agricole în iunie, ceea ce este cu 30% mai mare decât în luna mai.

Ukrinform raportează acest lucru cu referire la Asociaţia Clubului Agribusiness din Ucraina (UCAB).

"În iunie, Ucraina a reuşit să exporte 2,7 milioane de tone de produse agricole prin rute alternative, din cauza blocării porturilor maritime ucrainene de către trupele ruse. Aceasta este cu 30% mai mult decât în luna mai", se arată în raport.

---

Actualizare 18:20- Senatorul american spune că ţările NATO ar putea deveni următoarea ţintă a Rusiei dacă Putin reuşeşte în Ucraina

Kiev- Ukrinform-02.07.2022- Dacă Ucraina nu este protejată, o ţară membră NATO poate deveni următorul obiect al agresiunii ruse, ceea ce va duce la intervenţia militară directă a Statelor Unite ale Americii.

Acest lucru a fost declarat de senatorul american Kevin Cramer (R-ND), membru al Comisiei Senatului pentru Serviciile Armate, Kevin Cramer, într-un comentariu pentru Guildhall , văzut de Ukrinform.

"Pe tot parcursul conflictului, am îndemnat administraţia Biden să-şi susţină postura cu acţiuni decisive, cum ar fi sprijinirea transferului de echipamente militare către forţele ucrainene. Din păcate, chiar şi atunci când au făcut ceea ce trebuie, a fost prea puţin, prea târziu", a spus. politicianul american.

---

Actualizare 15:37- Mykhailo Podolyak: "Lumea civilizată este pe cale de a recunoaşte Rusia ca ţară teroristă"

Kiev-Ukrinform- 02.07.2022- Lumea civilizată este cu siguranţă pe cale de a recunoaşte Rusia ca ţară teroristă.

Mykhailo Podolyak, un consilier al şefului Preşedintelui ucrainean, a spus acest lucru într-un interviu acordat Canalului 24 al Ucrainei, transmite Ukrinform.

"Cred că lumea va ajunge treptat la asta. Mă refer la lumea civilizată, pentru că există ţări precum RPDC şi Siria care privesc viaţa umană într-un mod complet diferit. Ei cred că un anumit număr de oameni pot fi ucişi de dragul unui scop fantomatic. Este clar că vor sprijini Rusia, pentru că ei cred că are dreptul de a intra în Ucraina suverană şi de a ucide orice număr din poporul nostru. Cu toate acestea, lumea civilizată este cu siguranţă pe cale de a recunoaşte Rusia ca ţară teroristă", a spus Podolyak.

---

PRESA DIN UCRAINA (30.05.2022-01.07.2022)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb