Presa: "Regulile de referinţă disputate privind IA se confruntă cu discuţii dificile în UE"

T.B.
Internaţional / 6 decembrie 2023

Presa: "Regulile de referinţă disputate privind IA se confruntă cu discuţii dificile în UE"

Ambiţiile Uniunii Europene de a prelua un lider în regulile de referinţă pentru inteligenţa artificială sunt în echilibru, în timp ce statele membre şi parlamentarii se întâlnesc miercuri pentru a încerca să ajungă la un acord privind supravegherea biometrică şi cum să reglementează sisteme precum ChatGPT, informează reuters.

Dacă este convenit, primul act al UE privind IA, care a fost propus de Comisia Europeană în urmă cu doi ani, ar putea servi drept punct de referinţă pentru ţările care caută o alternativă la abordarea uşoară a Statelor Unite şi la regulile provizorii ale Chinei, transmite sursa menţionată.

Discuţiile dintre membrii UE şi parlamentari vor începe la ora 14:00 GMT şi se aşteaptă să aibă loc până la primele ore ale zilei de joi, cu cel mai probabil ca rezultat un acord provizoriu cu privire la principii, dar nu detalii cruciale, au spus cinci persoane direct implicate, conform sursei citate.

Ar trebui apoi convenit un acord final înainte ca legislaţia să poată fi pusă în aplicare, ceea ce ar putea deschide calea spre a deveni lege înainte de alegerile parlamentare europene din iunie, relatează reuters.

Dar, fără o înţelegere, Legea AI este probabil să fie renunţată din cauza lipsei de timp, ceea ce duce la pierderea avantajului său de primă schimbare a blocului de 27 de membri în reglementarea tehnologiei, menţionează sursa.

Alexandra van Huffelen, ministrul olandez pentru digitalizare, a declarat pentru Reuters că este esenţial ca UE să găsească un compromis, în special în ceea ce priveşte inteligenţa artificială generativă, până la sfârşitul anului, transmite sursa.

Potrivit reuters, "Lumea ne urmăreşte: cetăţenii, părţile interesate, ONG-urile şi sectorul privat doresc ca noi să cădem de acord asupra unei legislaţii semnificative în ceea ce priveşte AI, inclusiv GPAI", a spus ea referindu-se la sistemele AI de uz general, care au o gamă largă de utilizări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb