Preşedinte CNS "Cartel ALFA: "Înlocuirea salariaţilor aflaţi în grevă este ilegală"

C.P.
Macroeconomie / 28 mai 2010

Preşedinte CNS "Cartel ALFA", Bogdan Iuliu HOSSU, atrage atenţia, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Educaţiei, Daniel Petru Funeriu că prevederile art. 53 din Legea nr. 168/1999 privind soluţionarea conflictelor de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, interzic înlocuirea salariaţilor aflaţi în grevă. Astfel încât măsurile despre care ministrul Educaţiei a afirmat că le-a adoptat constituie o încălcare gravă a libertăţii sindicale, apreciază sindicalistul.

În declaraţiile publice pe care le-a făcut ministrul Educaţiei în ultimele zile, a afirmat că proba de competente lingvistice a Bacalaureatului, programată în perioada 31 mai - 4 iunie, se va desfăşura în condiţii normale, conform calendarului stabilit, întrucât a adoptat diferite măsuri pentru înlocuirea profesorilor care se vor afla în grevă în acea perioadă.

Scrisoarea adresată Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, precizează: "Deciziile şi principiile Comitetului pentru Libertate Sindicală al Organizaţiei Internaţionale a Muncii au statuat în mod constant că dreptul la grevă este un drept fundamental al lucrătorilor şi al organizaţiilor lor şi constituie un mijloc legitim de apărare a intereselor lor economice şi sociale, iar împiedicarea lucrătorilor de a-şi exercita acest drept încalcă libertatea sindicală.

Având în vedere că sunteţi cetăţean francez şi aţi petrecut cca 10 ani din viaţa dv. în Franţa, vă rugăm să vă reamintiţi modelul de democraţie în care aţi petrecut acei ani, precum şi dacă vreunul dintre miniştrii francezi ai educaţiei a recurs la metode similare celor pe care dumneavoastră intenţionaţi să le folosiţi pentru a zădărnici exercitarea legitimă a dreptului la grevă al lucrătorilor din educaţie.

Vă asigurăm, domnule ministru, că vom întreprinde toate acţiunile legale şi că vom sprijini toate măsurile legale având drept scop atragerea răspunderii juridice a persoanelor care se vor face vinovate de încălcarea drepturilor şi libertăţilor sindicale."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb