PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAţILOR:  "Cutuma bate Regulamentul"

Adina Lateş
Politică / 10 februarie 2016

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că Regulamentul forului a fost încălcat de nenumărate ori, el susţinând că la Camera Deputaţilor cutuma bate regulamentul, transmit surse din presă.

Precizarea sa vine în contextul în care grupul parlamentar al PNL a solicitat miercuri scoaterea de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor a proiectului de lege privind demnitatea umană, motivul fiind încălcarea Regulamentului forului, mai precis a articolului 69 din acest document.

"Regulamentul a fost încălcat de nenumărate ori, cutuma funcţionează înainte de a fi eu în Parlament. În ultimii ani, nu numai de când sunt eu preşedinte al Camerei, dar şi în ultimele mandate, indiferent cine conducea şedinţa, acest articol de Regulament s-a încălcat cu obstinaţie. Majoritatea grupurilor parlamentare şi liderii grupurilor, sunt sute de stenograme în care liderii de grup propun modificarea ordinii de zi sub rezerva primirii raportului. Din 2005 se întâmplă asta, cutuma bate Regulamentul. Numai în sesiunea trecută le-am spus liderilor de grup să pună în acord cutuma parlamentară cu Regulamentul în aşa fel încât în cazuri excepţionale să puteţi să introduceţi pe ordinea de zi acele proiecte de legi pe care le consideraţi importante să fie trecute în săptămâna respectivă", a afirmat Zgonea, în plenul Camerei Deputaţilor.

El a completat că tot la recomandarea grupurilor parlamentare ziua de marţi, înainte de plen, este dedicată dezbaterii în comisii a acelor proiecte de lege importante.

"Faptul că dumneavoastră mi-aţi cerut mie ca preşedinte de şedinţă să merg pe această variantă atunci când a fost important pentru grupul parlamentar şi pentru cetăţean să vadă că dumneavoastră promovaţi un proiect de lege nu înseamnă că astăzi trebuie să mă comport diferit faţă de ieri. Această cutumă funcţionează înainte de a fi eu în Parlament şi dvs aţi consolidat-o. Discutăm despre o lege a toleranţei care, pe fond, este foarte bună şi ne ducem pe formă şi am găsit călcâiul lui Ahile încercând să spunem că, dacă erau trei sau cinci zile, lumea era mai frumoasă. E ca şi povestea aceea în care noi votăm într-un singur tur, după 9 luni de zile ne răzgândim şi spunem că ne-am trezit la două tururi. Rugămintea mea este - Comitetul Liderilor aveţi câte un reprezentant în Comisia de regulament - faceţi un amendament la acest articol şi să scrieţi ceea ce faceţi de fiecare dată când aveţi un interes şi propuneţi să fie făcută modificarea ordinii de zi", a arătat Zgonea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb