Preţul cuprului, la cel mai scăzut nivel din 2020

F.D.
Materii Prime / 15 iulie 2022

Preţul cuprului, la cel mai scăzut nivel din 2020

Cuprul a suferit cea mai gravă prăbuşire săptămânală a preţului său de la începutul pandemiei de coronavirus, un semnal dur al înrăutăţirii stării economiei globale, scrie The Guardian, potrivit g4media.ro.

Metalul a coborât sub 7.000 de dolari pe tonă pentru prima dată din noiembrie 2020, pe măsură ce temerile legate de o recesiune mondială au crescut.

Cotaţia cuprului la trei luni pe Bursa Metalelor din Londra a scăzut cu 2,8%, la 6.968 dolari pe tonă, iar indicele Bloomberg Industrial metals a coborât la minimul ultimelor 17 luni, pe fondul îngrijorărilor că inflaţia galopantă va reduce cheltuielile marilor producători.

Materia primă este cunoscută sub numele de "Dr. Cupru", deoarece este un bun indicator pentru sănătatea economiei globale, fiind folosită ca materie primă într-o varietate de produse.

Preţul său a scăzut cu aproximativ 35% în ultimele patru luni, ştergând câştigurile realizate la începutul războiului din Ucraina. Traderii anticipaseră că acest conflict ar putea provoca o penurie de aprovizionare. Cu toate acestea, temerile legate de recesiune au cuprins de atunci pieţele financiare, afectând cererea.

Rio Tinto, unul dintre cei mai mari producători din lume, a avertizat vineri că perspectivele economice globale se deteriorează din cauza războiului dintre Rusia şi Ucraina, a înăspririi politicii monetare pentru a limita creşterea inflaţiei şi a restricţiilor Covid-19 din China.

Grupul anglo-australian a declarat că cererea din China, cea mai mare piaţă a sa, a "scăzut" în luna mai. Vineri, datele oficiale au arătat că creşterea economică a Chinei a încetinit brusc în al doilea trimestru.

Într-o actualizare sumbră a producţiei, Rio Tinto a declarat: "Preţurile pentru materiile noastre prime au scăzut în acest trimestru, pe fondul temerilor tot mai mari legate de recesiune şi a scăderii încrederii consumatorilor".

De asemenea, compania a avertizat asupra "slăbiciunii sentimentului consumatorilor" în Europa şi asupra "potenţialului deficit de energie".

Joi, preţul petrolului a atins 95 de dolari pe baril pentru prima dată de la invazia din Ucraina. Cu toate acestea, cotaţiile au urcat mai aproape de 100 de dolari pe baril, după ce au apărut informaţii potrivit cărora este puţin probabil ca Joe Biden să obţină vreo creştere a producţiei de petrol din partea naţiunilor Opec în timpul călătoriei sale în Orientul Mijlociu.

"Lucrurile par nesigure în China, care a fost singurul factor de stabilizare pentru materiile prime industriale, pe fondul creşterii riscului de recesiune în SUA şi Europa", a declarat Soni Kumari, analist la banca ANZ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb