Preţul petrolului continuă să crească

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 9 februarie 2012

Preţul petrolului continuă să crească

Preţul petrolului brut a continuat să crească ieri, pe pieţele externe, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultima săptămână, în urma apariţiei informaţiei potrivit căreia au scăzut stocurile de profil din SUA, semnalând avansul cererii. Statele Unite sunt cel mai mare consumator mondial de petrol.

La New York Mercantile Exchange, cotaţia ţiţeiului West Texas Intermediate cu livrare în martie a urcat cu 1,4% la ora 10.05, la 99,81 dolari/baril. Anterior, cotaţia a fost de 100,01 dolari/baril - cel mai ridicat nivel de după 31 ianuarie, când ajunsese la 100,09 dolari barilul. Pe piaţa americană, preţul petrolului a crescut cu 15% în ultimul an.

La ICE Futures Europe din Londra, preţul petrolului Brent cu livrare în martie a urcat cu 0,6%, la 116,95 dolari/ baril. Pe această piaţă, preţul ţiţeiului a crescut pentru a şaptea zi consecutiv, perioada de avans fiind cea mai lungă din august până în prezent.

Amintim că, marţi, preţul petrolului Brent a urcat până la nivelul maxim al ultimelor şase luni, depăşind 116 dolari/ baril, pe fondul ameninţărilor Iranului privind interzicerea exporturilor de ţiţei către unele ţări europene.

Stocuri de petrol în declin, în SUA

Institutul American al Petrolului a anunţat, marţi seara, că stocurile de petrol au scăzut cu 4,5 milioane de barili, la 334,9 milioane de barili în intervalul 30 ianuarie - 3 februarie, acesta fiind primul declin din ultimele trei săptămâni. Analiştii aşteptau ca stocurile să crească cu 2,4 milioane de barili. Aceleaşi date arată că importurile americane de ţiţei s-au redus cu 12% săptămâna trecută, la 7,8 milioane de barili - cel mai mic nivel din 20 mai până în prezent.

La data de 7 februarie, Departamentul american al Energiei a anticipat că, pe piaţa SUA, cotaţia petrolului va fi, în medie, de 100,40 dolari/ baril anul acesta. Estimarea a fost modificată în creştere cu 15 cenţi faţă de cea lansată în ianuarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb