Preţul vacanţelor în Turcia, redus cu până la 30%

ADELINA TOADER Corespondenţă din Turcia
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 12 mai 2016

Preţul vacanţelor în Turcia, redus cu până la 30%

Hotelierii turci încercă să atragă cât mai mulţi turişti de la noi, oferind reduceri la început de sezon de până la 30%, faţă de anul trecut, conform reprezentanţilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT). Ofertele speciale vin pe fondul atentatelor teroriste care au avut loc în ultima perioadă pe teritoriul Turciei, dar şi al lipsei turiştilor ruşi, care nu mai au voie în această ţară după evenimentele de la finele anului trecut, când un avion rusesc a fost doborât de armata turcă.

"Cei aproximativ 3 milioane de turişti ruşi care nu mai vin în Turcia se resimt în economia ţării. Hotelierii turci au reacţionat imediat la această situaţie şi au tăiat preţurile. Avem tarife foarte bune, care încep de la 399 de euro la un hotel de 5 stele", a precizat Alin Burcea, prim-vicepreşedinte ANAT. Conform domniei sale, anul acesta se preconizează o scădere de 5-10% a numărului de români care îşi vor petrece vacanţele în Antalya, faţă de cei aproximativ 100.000 de turişti români care au fost aici anul trecut.

"În luna mai estimăm că vor ajunge în Antalya până în 10.000 de români. Majoritatea turiştilor care aleg această destinaţie sunt familii cu unu- doi copii, cu venituri peste medie", a mai menţionat Alin Burcea.

În ceea ce priveşte securitatea, oficialii ANAT sunt de părere că nu vor exista incidente, întrucât măsurile de securitate au fost mărite. Prim-vicepreşedintele ANAT a mai mărturisit că Antalya este o zonă sigură, unde există pază peste tot: "Sunt oameni înarmaţi la intrarea în hoteluri. Am văzut poliţie peste tot pe străzi, civil sau în uniformă".

Dan Goicea, preşedintele Consiliului Regional Bucureşti-Ilfov din cadrul ANAT, a declarat, de asemenea, că Antalya, şi Turcia în general, reprezintă o destinaţie în care securitatea este o prioritate naţională.

"În Turcia, întotdeauna turiştii vor avea securitate maximă. Resorturile au pază proprie de mai mulţi ani, însă în acest an măsurile au fost suplimentate. Nu poţi intra într-un hotel decât dacă eşti cazat acolo. Turcia a dezvoltat cel mai bine turismul de all inclusive, cu cluburi proprii. Majoritatea hotelurilor sunt nişte cluburi foarte mari, care îţi oferă toate serviciile cu care eşti obişnuit, iar securitatea se asigură mult mai uşor", a mai afirmat Dan Goicea.

Potrivit oficialilor ANAT, până în prezent nu au existat anulări ale vacanţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb