Preţul zahărului, la cel mai redus nivel din ultimii şase ani

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 iulie 2015

Preţul zahărului, la cel mai redus nivel din ultimii şase ani

De la începutul anului, cotaţia materiei prime a scăzut cu 21%

Cotaţia futures a zahărului a scăzut şi ieri, la bursa americană, după ce, pe parcursul sesiunii din ziua precedentă, a atins cel mai redus nivel din ianuarie 2009 până acum, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora supraoferta mondială va creşte pe măsură ce recoltatul avansează în Brazilia, cel mai mare producător mondial de profil.

La ICE Futures New York, cotaţia zahărului brut cu livrare în luna octombrie a coborât cu 0,2% ieri, la ora 08.49, ajungând la 11,42 cenţi livra (o livră = aproximativ 500 de grame). Luni, declinul de pe această piaţă a fost de 4,9%, până la un nivel de închidere de 11,44 cenţi livra, după ce, pe parcursul zilei, cotaţia a atins 11,35 cenţi livra, cel mai scăzut preţ din 14 ianuarie 2009 până acum. Scăderea de luni a fost cea mai mare din cadrul indicelui Bloomberg Commodity, care măsoară evoluţia preţurilor a 22 de materii prime. Declinul a fost generat şi de aprecierea dolarului, care a redus apetitul pentru plasamentele în energie, produse agricole şi metale. În plus, oferta mondială de zahăr a depăşit cererea în ultimii cinci ani, iar vremea favorabilă din unele regiuni din Brazilia vor ajuta recoltatul, care fost oprit de ploile de la începutul lunii.

"Zahărul este supus, în prezent, aceloraşi presiuni ca multe alte materii prime. În Brazilia, vremea favorabilă din următoarea săptămână va permite ca recoltatul trestiei de zahăr să recupereze din întârziere", a declarat James Cordier, fondatorul Optionsellers.com.

Preţul zahărului a scăzut cu 21%, în 2015, în timp ce dolarul s-a apreciat cu 7% în raport cu un coş format din zece valute. Scăderea preţului energiei a afectat apetitul pentru investiţiile în zahăr, producătorii de etanol din Brazilia fiind mai puţin înclinaţi să utilizeze trestia de zahăr pentru producţia de biocombustibil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb