Preţurile petrolului au crescut uşor joi, susţinute de îngrijorările cu privire la scăderea ofertei, în vreme ce Uniunea Europeană (UE) analizează o potenţială interdicţie a importurilor de petrol din Rusia, care ar restricţiona şi mai mult comerţul mondial de petrol, informează news.ro.
Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 50 de cenţi, la 107,30 dolari pe baril, la ora 16:59 GMT (19:59 ora României), după ce au atins mai devreme un maxim de 109,80 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au câştigat 75 de cenţi, până la 102,94 dolari pe baril, după ce mai devreme au atins un maxim de 105,42 dolari.
Cumpărătorii au reacţionat, de asemenea, la întreruperile de producţie din Libia, care pierde peste 550.000 de barili pe zi din producţia de petrol din cauza blocajelor de la principalele exploatări şi terminale de export.
Preţul petrolului Brent a câştigat aproape 8% în ultimele şapte zile de tranzacţionare, dar creşterea a avut loc într-un ritm lent, măcinator, spre deosebire de frenezia care a însoţit mişcările de la sfârşitul lunii februarie, când Rusia a invadat Ucraina, şi la mijlocul lunii martie.
"Nu este o tranzacţionare la fel de uşoară ca acum câteva săptămâni. Trebuie să riscaţi mai mult şi asta poate fi prin proiectare, cu aceste fonduri speculative şi fonduri algoritmice care tranzacţionează mai mult", a spus Phil Flynn, analist senior la Price Futures Group.
Piaţa a încetinit oarecum după ce secretarul de Trezorerie al SUA, Janet Yellen, a declarat joi că UE trebuie să fie atentă cu privire la interzicerea completă a importurilor de energie rusă, deoarece ar duce probabil la creşterea preţurilor petrolului.
UE încă analizează o astfel de interdicţie în urma invaziei Rusiei în Ucraina, pe care Moscova o numeşte "operaţie militară specială" de demilitarizare a vecinului său.
1. tinta mea 2023
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 22.04.2022, 10:36)
tinta 2023: 200-220 $/bbl WTI (baril crude oil)
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.04.2022, 11:02)
Tinta cui? Termina cu prostiile ca sunt destui oameni care momentan nu mai stau la coada la benzina, ulei, hartie igienica,... vor citi comment-ul tau si te vor crede!
:))
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Ban.Che.Vali în data de 22.04.2022, 11:50)
nu sunt prostii.
veti vedea.
in 2020-2021 am intrat intr-un nou ciclu istoric inflationist care va dura pana in Decembrie 2032 si se va manifesta in 3 valuri :
1. ascensiunea rapida pana in 2024
2. coborare lenta sau evolutie laterala (2024-2026)
3. al doilea val de urcare agresiva (2026-2032)
4. Din 2032 pana in 2036 avem programata Mama Depresiunilor Mondiale. Ce a fost in 1929-1932/1933 a fost o forma usoara de depresiune mondiala. Ce urmeaza o sa aiba un impact de peste 10-12 ori mai mare. Poate multiplul de calcul va fi mai mare de 10x - 12 x.
Acela e marele Reset (natural, ciclic, nu ce viseaza boul ala de Klaus Schwab - WEF cu gasca lui de haimanale dictatoriale ) a tot ce inseamna ECONOMIE MODERNA asa cum s-a structurat ea din 1700 si ceva - 1800 si ceva pana in prezent. Mari schimbari atunci!
Abia dupa 2032-2036 omenirea uita de petrol, carbune si o economie bazata pe carbon si Pamantul se odihneste!
Pentru ca abia atunci apar tehnologii care sa permita producerea si distributia energiei intr-o maniera extrem de ieftina, aproape gratuita (fiind achitate doar costurile de intretinere ale utilajelor folosite pentru extractie/captare si distributie/transport). Deci costuri infinitezimale fata de orice a vazut omenirea in ultimile sute de ani!
Klaus Schwab , Bill Gates si restul sunt niste idioti ca se grabesc acum cu Green Deal si The Great Reset ... ele oricum vin natural... dar acum in puii mei NU EXISTA INCA TEHNOLOGIILE CARE VOR PERMITE O ECONOMIE VERDE IN MOD IEFTIN SI SUSTENABIL !
Dar confirm ca ele vor fi create , vor fi inventate!
Ce sustin ei acum e mult prea devreme si chinuieste omenirea, o baga in foame si saracie! Si e pacat sa chinuiesti o specie intreaga pentru tampeniile unei maini de oameni ... cand ceea ce doresc ei oricum vine natural si Planeta se va odihni, oamenii continuand sa isi traiasca vietile pe ea bine-mersi, fara nevoia de a-i controla si norma si chinui si luandu-le libertatile de acum !
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 22.04.2022, 11:55)
ceea ce descriu eu si ceea ce muncesc eu cu anticiparea ciclica a istoriei e AUR CURAT la nivel cognitiv si strategic.
nu sunt prostii.
oamenii vor trebui sa se adapteze lent si sigur.
nu au de ce sa formeze cozi la benzinarii... ce sa faca sa stocheze benzina.... ani de zile? e o aberatie, benzina si motorina eu stiu ca au si ele un termen de valabilitate de 30-90 de zile dupa care incep sa sufere modificari si sa nu mai fie utilizabile.
Cum naiba sa stochezi asa ceva pentru ani de zile? :)
e o prostie.
in schimb comentariul tau modifica viziunea proiectata asupra demersului meu , punandu-l intro lumina proasta ca si cum eu as vrea sa seman panica printre oameni ...
sa-ti fie rusine.
eu aduc informatie din viitor, ceea ce tu nu poti face si nimeni altcineva nu poate face.
panica nu are sens, dar gandirea rationala si planurile strategice in functie de ce info aduc eu -> AU SENS!
tu cu comentariul tau asumi ca eu sunt semanator de panica.
esti printre detractorii anonimi care se tot iau de sufletul meu.
ii vrei pe oameni neinformati, nu?
sunt mai usor de impins si tras, de manipulat oamenii daca nu sunt informati, nu?
rusine sa iti fie.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 22.04.2022, 14:46)
"oamenii vor trebui sa se adapteze lent si sigur.
nu au de ce sa formeze cozi la benzinarii.."
adica de exemplu sa isi extinda veniturile fie luand al doilea job, fie schimband jobul pentru un salariu mai mare...asta voiam sa zic.
nu formand cozi ca dementii sa cumpere galeti de benzina sau ulei :))
asadar adaptare pe masura ce se schimba mediul economic si urca inflatia...cozile si cumparaturile in panica nu ajuta pe nimeni (decat pe benzinari si supermarketuri , eventual)
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.04.2022, 18:02)
Se cam bat cap în cap predicțiile tale.
Dacă uleiul ajunge la 200 $/baril, rușii trebuie să vândă doar 20% din ceea ce vindeau anul trecut ca să aibă ACELEAȘI venituri. Păi doar China importă peste 20% din producția rușilor. Mai pune India, Turcia și probabil alte țări din Asia. Și atunci cum să se prăbușească economic Rusia?
Aaa, că nu vor mai încasa dolari. Nicio problemă, oricum n-au ce face cu dolarii. Vor încasa ori ruble sau în cel mai rău caz yuani (care e pegged la dolar). Sunt de acord că le va lua 1-2 ani să se reorienteze cu exporturile spre Asia, timp în care lucrurile nu vor fi ideale. Dar în orice caz, uleiul la 200 $/bbl va face praf în primul rând Europa.