Preţurile petrolului au scăzut ieri la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni

G.D.
Miscellanea / 17 august 2022

Preţurile petrolului au scăzut ieri la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni

Preţurile petrolului au scăzut ieri cu peste 2%, până la cele mai reduse niveluri înregistrate în ultimele şase luni, înainte de invazia Rusiei în Ucraina, datele economice stârnind îngrijorări cu privire la o potenţială recesiune globală, în timp ce piaţa aştepta clarificarea discuţiilor pentru relansarea unui acord care ar putea permite mai multe exporturi iraniene de petrol, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,27 dolari, sau cu 2,4%, la 92,83 dolari pe baril. Contractul a atins un minim al sesiunii de 92,51 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins din 18 februarie.

Preţul ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,31 dolari, sau cu 2,6%, până la 87,10 dolari pe baril. Contractul WTI a scăzut la un minim al sesiunii de 86,69 dolari pe baril, cel mai redus nivel de la 1 februarie.

Contractele au coborât cu aproximativ 3% în sesiunile anterioare.

Uniunea Europeană şi Statele Unite au declarat ieri că studiază răspunsul Iranului la ceea ce UE a numit propunerea sa "finală" pentru a salva acordul nuclear din 2015, după ce Teheranul a cerut Washingtonului să dea dovadă de flexibilitate.

Iranul a răspuns la propunere luni seara, dar niciuna dintre părţi nu a oferit detalii.

"Încă nu este clar ce a spus Iranul Uniunii Europene aseară, aşa că unele elemente complicate ar putea avea un impact asupra rezultatului acordului nuclear", a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo.

Indicatorii economici slabi au afectat preţurile. Construcţia de locuinţe din SUA a scăzut la cel mai jos nivel din aproape un an şi jumătate, în iulie, împovărată de ratele ipotecare mai mari şi de preţurile materialelor de construcţii, sugerând că piaţa imobiliară s-ar putea contracta în continuare în trimestrul al treilea.

"Traderii de petrol au reacţionat din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea economică, iar locuinţele folosesc energie", a declarat Phil Flynn, analist la grupul Price Futures. - Asta ne-a luat prin surprindere.

Banca centrală a Chinei a redus dobânzile împrumuturilor, pentru a încerca să revigoreze cererea, întrucât economia ţării a încetinit în mod neaşteptat în iulie, după ce politica Beijingului de zero Covid şi o criză imobiliară au încetinit activitatea fabricilor şi a comerţului cu amănuntul.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. urmariti cu extrem de mare atentie ce scriu aici:

    doar si doar in cazul in care are loc o inchidere saptamanala (in August sau cel tarziu in Septembrie'22) pentru wti crude oil la sub 85. 61 $ / baril (exact 85. 61 $/bbl!!!!) se produce distrugere tehnica semnificativa pe graficele saptamanale si lunare pentru petrol crude oil si vom lua in evidenta ca si suport final de pret preturi mult mai joase decat cele actuale !  

    Dpdv fundamental , daca SUA si UE reusesc sa semneze un acord nuclear cu Iran, asta inseamna multe milioane de barili inundand pietele internationale (factor fundamental bearish pentru pretul petrolului - pana la 67 sau 44 $/baril!) Urmariti stirile cu Iran - extrem de importante pentru petrol!  

    1. desigur... alti factori de impact fundamental pentru pretul wti crude oil ar fi evolutiile economice generale ale Chinei (in primul rand!) si ale UE si SUA ... China e cel mai mare importator de petrol din lume.

      Ce faci Mama omida, o dai intoarsa? Acum cateva luni vedeai petrolul la 200-300$ barilul… ti-ai luat ochelari? Acum “vezi” mai bine?

      Binenteles nici o scuza, nici o retractie, doar balarii debitezi in continuare!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb